Toshiba na sajmu IFA 2012 – pregršt noviteta, od prijenosnika do mobilnih uređaja i TV-a

Fotografija članka: Toshiba na sajmu IFA 2012 – pregršt noviteta, od prijenosnika do mobilnih uređaja i TV-a

Teško bi bilo nabrojati sve što Toshiba predstavja na IFA 2012 sajmu. Spomenimo Quad Full HD (4K) TV uređaj, pametnije TV linije, novi ultrabookovi, idemo redom.

Oglas

Toshiba Europe GmbH izlaže najnovije TV, PC i tablet inovacije na sajmu IFA 2012 u Berlinu. Toshiba predstavlja svijet mogućnosti različitih uređaja nudeći korisnicima veliki broj uzbudljivih prigoda za uživanje u digitalnom okruženju. Sa više od 160 uređaja prikazanih na Toshibinom štandu na sajmu IFA,istaknuti su sljedeći: Quad Full HD (4k) zasloni, novi inovativni Ultrabook™, predstavljanje linija sa Windows 8 operativnim sustavom i izlaganja koja predstavljaju načine povezivanje uređaja, pristupanje sadržaju kroz cloud dijeljenje sadržaja među uređajima.

“Mi smo svjesni da ljudi koriste veći izbor uređaja da bi uživali u digitalnom sadržaju”, kaže Andy Bass, zamjenik predsjednika, DS, Odjel prodaje i poslovanja u Europi. “Kao vodeći igrač u TV i PC industriji, mi imamo neizmjerno vlastito iskustvo i veliki broj godina istraživanja i razvoja koje onda usmjeravamo u stvaranje naših proizvoda. Taj obiman izbor omogućuje našim korisnicima da pristupe mogućnostima clouda, da dijele sadržaje među uređajima i da dobiju najviše iz digitalnog svijeta za zabavu i posao.”

Stvarnost savršenstva slike
Toshiba predvodi sljedeći korak u razvoju kvalitete slike uz najavu Quad Full HD (4K) TV uređaja sa veličinom ekrana sve do 213cm (84”). Zadržavajući vodstvo u kvaliteti gledanja, Toshiba nudi istinsko iskustvo kućnoga kina sa predstavljanjem Quad Full HD (4k) rezolucijskih TV uređaja. Ovi televizori prikazuju slike u posebno visokoj Quad Full HD kvaliteti dok procesor CEVO ENGINE 4K platforme daje  oštrinu, detaljnost i dubinu.

Smart TV uređaji impresivni 3D
Uz Full HD, 1920 x 1080p rezoluciju i 16:9 LCD zaslone sa Edge LED pozadinskim svjetlom, Toshiba predstavlja poboljšani nivo Smart TV tehnologije sa TL938 i RL938 linijama. Ugrađeni WiFi®daje jednostavan pristup Toshibinom web portalu Toshiba Places, USB Video Recording¹, Intel®WiDi, Open Browser²i Skype™ kompatibilnosti dok se visoka integracija tableta i pametnih telefona kombinira sa svrhom da istinski omogući pristup velikom izboru online sadržaja. TL938 su 3D-ready sa impresivnom 3D funkcionalnošću i mogu pretvoriti 2D sadržaj u 3D uz korištenje Toshiba Active Shutter 3D naočala (prodaju se odvojeno).

Toshibina WL938 linija, s posebno tankim okvirom i dizajnerskim detaljima iz studija JACOB JENSEN, nudi novi dodatak njihovom izboru TV-a u veličinama zaslona od – 139cm (55”), 119cm (47”) i 107cm (42”). Linija nudi 3D iskustvo koje je trenutačno dostupno zahvaljujući četiri para naočala koje su uključene uz svaki TV uređaj sa osobinama potrebnim za pretvaranje 2D sadržaja u 3D slike, čime se povećava količina 3D sadržaja.

Kao dio svoje trajne predanosti razvoju inovativnih Smart TV uređaja, Toshiba je postala član odbora udruge Smart TV Alliance.

Povećanje asortimana uz nove Ultrabook™ uređaje
Novi Satellite U920t je UltrabookTMkoji pokreće Windows 8 operativni sustav sa dodatnom sposobnosti da se lako pretvori iz prijenosnog računala, koje ima mogućnost unosa podataka preko tipkovnice kao i dodirnim unosom, u tablet, koji ima mogućnost dodirnog unosa podataka prstima. Pružajući performanse prijenosnog računala i korisnosti tableta, preklopivi Satellite U920t dolazi u modelu sa 31.8cm (12.5’’) širokim preglednim nagibnim zaslonom koji je osjetljiv na dodir, kao i sa odličnom brzinom reagiranja i brzim uključivanjem sustava koji omogućuje pokretanje u nekoliko sekundi.

Dodatak Toshibinom popularnom Ultrabook™ asortimanu je konkurentni Satellite U940. On nudi praktičnu pokretnost Ultrabook™-a sa bogatim karakteristikama najnovije treće generacije Intel® procesora, integrirane grafike i praktičnog spektra utora i sučelja kao što su HDMI®, Ethernet, i dva USB 3.0.


Windows 8 asortiman
Uz novonajavljene Satellite U920t i Satellite U940, Toshiba predstavlja izbor uređaja koji su proizvedeni za Windows 8 operativni sustav. Naše nasljeđe i iskustvo na tržištu PC-a je omogućilo razvoj optimiziranih uređaja različitih načina korištenja i stvaranja sadržaja. Praktičnost prenamjene U920t uređaja u tablet omogućuje dodirnu funkcionalnost operativnog sustava Windows 8. Dodir također pokreće Toshibin LX830 58.4 cm (23”) sve-u-jednom PC i Satellite P845t 35.6 cm(14”) prijenosno računalo.

Još jedan inovativni proizvod koji je proizveden za operativni sustav Windows 8 je Satellite U840W, prvi3 svjetski Ultrabook™ sa formatom širine zaslona od 21:9, koji omogućuje gledanje multimedije preko čitavog zaslona u kinematografskom formatu i sa impresivnim harman/kardon® zvukom koji je dodatno pojačan uz SRS Premium Sound 3D™. Nadalje, Toshibina jedinstvena split screen tehnologija dozvoljava korisnicima da urede do devet različitih sadržajnih područja na zaslonu.

Toshiba MediaGuide – savršeni dio TV-a
Nova Toshibina MediaGuide4 aplikacija omogućuje tabletima koji se pokreću preko AndroidTM-a, kao što je Toshibin AT300, da omogući gledateljima kontrolu upravljanja nad njihovim TV uređajima. Aplikacija omogućuje elektronički programski vodič (EPG) i, koristeći funkcionalnost touch and swipe tableta, korisnik može mjenjati kanale kao i podijeliti informaciju o nazivu programa, vremenu prikazivanja i imenu kanala sa prijateljima na društvenim mrežama.

Daljnja funkcionalnost omogućuje korisnicima da postave podsjetnike i da snimaju³ programe kako bi mogli planirati njihovo gledanje. Ukoliko želite saznati više o ulogama i režiseru nekog filma, možete istraživati o filmu ili o programu koji gledate otvaranjem bilo kojeg naslova na EPG-u. Daljnji sadržaj istog žanra ili od istog režisera, ili sadržaj sa istim glumcima se može naći otvaranjem relevantnog imena ili naslova. Bez obzira da li se radi o emitiranom TV sadržaju ili o ‘video sadržaju na zahtjev’sa web portala Toshiba Places, Toshibin MediaGuide je savršen dodatak vašem TV uređaju.

Izlaganje tableta
Toshiba će na sajmu IFA 2102 izložiti ključne proizvode iz područja tableta. Uz Satellite U920t, prijeklopni Ultrabook™ koji nudi funkcionalnost tableta, drugi najznačajniji uređaji su dva tableta koje pokreće AndroidTM. Toshiba AT300 je tablet od 25.7cm (10.1’’) koji pokreće AndroidTM 4.0 uz NVIDIA®Tegra® 3 CPU (centralni procesor). Unatoč tome što mu je debljina samo 8.95mm, Toshiba AT300 dolazi sa širokim spektrom sučelja i utora uključujući micro USB , standardni SD, micro HDMI®, WLAN, Bluetooth® 3.0, i ovisno o modelu, mobilni širokopojasni pristup Internetu. Suprotno od njega, Toshiba AT270 je tablet veličine 19.6cm (7.7’’) sa AMOLED zaslonom. AT270 također pokreće AndroidTM 4.0 uz NVIDIA®Tegra® 3 CPU. Međutim, AT270 sa praktičnom veličinom ima dugu trajnost baterije i spektar ugrađenih utora i sučelja koji uključuje  micro-USB, micro-SD, WLAN, i Bluetooth® 3.0.

Dodaci iz područja zvuka i slike na sajmu IFA 2012
Predstavljaju se dva nova štapna zvučnika. Toshibin 3D Sound Bar SB1 – SBK1 zvučnik ima klasični štapni dizajn koji odlično pojačava zvuk TV uređaja. Mali i kompaktni Toshibin Mini 3D Sound Bar zvučnik sa niskotoncem – SBM1W je svestrani višenamjenski štapni zvučnik koji služi kao moćni sustav ozvučenja za TV uređaje, dok ga njegovo Bluetooth®sučelje povezuje sa drugim uređajima kao što su pametni telefoni, tableti i prijenosna računala.

Već dokazanom Camileo asortimanu se pridružuju tri nova Full HD kamkordera.  CAMILEO BW20 candy-bar je hrapavi, vodootporni sportski kamkorder dok je CAMILEO S40 tanki i lagani džepni kamkorder sa držačem u obliku držača pištolja. CAMILEO X150 je kamkorder koji se drži u dlanu sa desetorostrukim (10x) optičkim zoom-om.

Najavljena su dva nova snažna projektora, NHX21A i NHW22A,koji nude produljeni rok trajanja od do 20,000 sati5. Novi uređaji se savršeno nadovezuju na Toshibin nedavno plasirani SHX10 projektor.

Kontrolirajte štednju energije i upravljajte svojim domom
Toshiba također predstavlja ‘Energetsko mjesto’ – Uslugu upravljanja energijom doma (HEMS) – sa vizualizacijom i daljinskim upravljanjem koristeći PC uređaje, tablete, pametne telefone, i povezane TV uređaje. Korisnici mogu pristupiti svojim kućanskim servisima na jednostavan i praktičan način sa bilo kojeg od uređaja, ovisno o njihovoj lokaciji, mogu upravljati kućanskim servisima kao što su upravljanje energijom, udobnost u kući i sigurnost doma. ‘Energetsko mjesto’ je logični sljedeći korak za Toshibu, kombinirajući znanje iz njihovog rada sa digitalnim proizvodima i iz domene za efikasnost energije i pametnih mreža. ‘Energetsko mjesto’ također odgovara na povećano zanimanje potrošača za usluge energetske efikasnosti koja će im pomoći da upravljaju sa udobnosti svoga doma i smanje svoj račun za potrošnju električne energije.

Toshibina predanost usluzi HEMS je naglašena kroz njihovu uključenost u urbani projekt Lyon Confluence, koji je jedan od najznačajnijih malim gradskih ekoloških projekata u Europi. Ovaj plan „Pametne zajednice“ uključuje uspostavu potpunih sustava upravljanja energijom koji pomažu domaćinstvima, poduzećima i čitavoj zajednici da nadgledaju, analiziraju i u konačnici smanje korištenje energije. To se postiže kroz četiri faze (i) Zgrade pozitivne energije, (ii) sustav zajedničkog korištenja automobilskih vozila na električni pogon uz pomoć solarnih Photo Voltiacs ploča, (iii) sustav energetske revizije za stambene objekte, i (iv) Društveni sustav upravljanja energijom za planiranje i nadgledanje višestrukog korištenja energije u području Lyona.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.