Toshiba Encore 7 Windows 8.1 tablet premijerno na Computexu 2014

Fotografija članka: Toshiba Encore 7 Windows 8.1 tablet premijerno na Computexu 2014

Sajam Computex 2014, koji se održavao ovog tjedna u tajvanskom Taipeiju, donio je pregršt tehnoloških noviteta. Među njima i novi Toshiba Encore 7 tablet.

Oglas

Prije nepuna 24 sata (dok smo pisali ovaj članak) Toshiba nam je na svom posebnom u Zagrebu objasnila kako namjeravaju ozbiljno svjetsko pa tako i naše regionalno tržište “napasti” pregršt jeftinih i kvalitetnih proizvoda, u prvom redu prijenosnih računala, ali i s nekoliko vrlo zanimljivih tableta koji su vrlo niske cijene i koji rade na Windows operativnom sustavu.

Na možete vidjeti Toshibinu paletu koja je predstavljena u Hrvatskoj, a mi ćemo se osvrnuti na ovaj Toshiba Encore 7 tablet koji je premijerno predstavljen na Computex 2014 sajmu. Radi se o malenom 7 inčnom tablet uređaju koji radi na Windows 8.1 operativnom sustavu. S obzirom na veličinu ekrana i “mogućnosti” Windowsa, svakako će vam uz ovaj tablet uređaj trebati i neka digitalna olovka, ili makar ona koja ima “gumicu” za tapkanje. Ma, znate što mislimo… :)

Toshiba Encore 7 Windows 8.1 tablet premijerno na Computexu 2014

Toshiba Encore 7 Windows 8.1 tablet će imati TN ekran od 7 inča (nij eIPS, nema široki kut gledanja) s rezolucijom od 1024×600 točaka. Radit će na 4-jezgrenom Intel Atom Z3735 procesoru na 1,33 GHz, imat će 1 GB RAM-a, te 16 GB prostora za pohranu podataka.

Od ulaza i izlaza imat će microHDMI video izlaz, microUSB, kao i microSD memorijsko proširenje. Tu su i prednja kamera, ulaz za slušalice i jedan zvučnik. Sve u svemu, osnovna konfiguracija za vrlo nisku cijenu, ne sumnjamo kako će se prodavati.

Novi Toshiba Encore 7 Windows 8.1 tablet bi se uskoro trebao pojaviti na tržištu po zaista smiješnoj cijeni od samo 150$, iako u Toshibi najavljuju i nižu cijenu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.