Toshiba Encore 2 WT10-A i WT8-B – dva elegantna Windows 8.1 tableta

Fotografija članka: Toshiba Encore 2 WT10-A i WT8-B – dva elegantna Windows 8.1 tableta

Iz Toshibe nam stižu dva nova zanimljiva tableta koji rade na novom Windows 8.1 operativnom sustavu – Toshiba Encore 2 WT10-A i WT8-B.

Oglas

Prvi je model Encore 2 WT10-A, dijagonale 25,65 cm (10,1″), a drugi model Encore 2 WT8-B, dijagonale 20,32 cm (8″). Oba rade na 4-jezgrenim Intel Atom procesorima tako da ćete vrlo ugodno moći raditi, ali i igrati video igre. Za sve korisnike koji žele vidjeti i napraviti više svojim pristupačnim Windows 8.1 tabletom, tanak i lagan 10,1″ Encore 2 WT10-A idealan je uređaj. Veći zaslon je pregledniji i jasniji za reprodukciju svih vrsta multimedije, a 2 GB radne memorije uključeno je za višeprogramski rad i glatke prijelaze. Za one koji traže više mobilnosti, tu je Encore 2 WT8-B, elegantan tablet dijagonale ekrana 8″ koji je optimiziran za korištenje u portretnom modu.

Windows 8.1 with Bing
Oba Encore 2 modela – i WT10-a i WT8-B – dolaze s operativnim sustavom Windows 8.1 with Bing, koji uključuje mnoge nadograđene značajke uporabljivosti. Tableti dolaze s jednogodišnjom pretplatom na uslugu Microsoft Office 365, koja omogućuje čitanje, uređivanje, stvaranje te dijeljenje dokumenata i prezentacija u pokretu, uz aplikacije Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access i OneNote. Online pohrana podataka na usluzi OneDrive i Skype telefonski pozivi su također uključeni kao dio pretplate, pa korisnik uz tablet već od samog početka dobiva mnogo.

“Pokretljivost koju pruža obitelj Toshiba Encore 2, fleksibilno je rješenje za korisnike u svijetu u kojemu je mobilnost prvi prioritet”, kazao je Peter Han, potpredsjednik globalnog odjela OEM marketinga, Microsoft Corp. “Toshibina neprekidna inovacija, u kombinaciji s upravljanjem dodirom te mogućnostima sustava Windows 8.1 donosi iskustvo koje će korisnike naprosto zapanjiti.”

Iznimno moderan dizajn
Unatoč sitnim razlikama, moderan dizajn i elegancija izdvajaju tablete modele Encore 2 WT10-A i Encore 2 WT8-B iz mnoštva te ih čini savršenim mobilnim suradnicima. S novim, jedinstvenim identitetom tableta iz Toshibe, oba modela dolaze u satenski zlatnom kućištu te s odgovarajućim tankim okvirom. Ergonomski oblikovani, oba tableta imaju zaobljene rubove za lakše rukovanje, a zvučnici su pozicionirani tako da držanje u ruci ne kvari njihov zvuk. Zahvaljujući malim dimenzijama, Encore 2 WT8-B je idealan za rukovanje jednom rukom.

Iako je Encore 2 WT8-B optimiziran za rad u portretnom načinu rada, oba uređaja odlikuje dizajn koji omogućuje iznimnu ergonomiju, kako u portretnom, tako i pejzažnom načinu rada. pa se ekran iz gledanja filma potpuno jednostavno zakreće i prilagođava čitanju elektronske pošte. Funkcionalnost je ključna značajka dizajna oba uređaja: priključci i tipke pažljivo su pozicionirani, čime je omogućeno instinktivno brzo i jednostavno povezivanje s drugim uređajima. Tipka Windows nalazi se s bočne strane tableta, što korisniku omogućuje pristup svim opcijama jednim dodirom.

Živopisna slika, autentičan zvuk
Na oba tableta ugrađena je stražnja kamera rezolucije 5 megapiksela. Encore 2 WT8-B podržava snimanje videozapisa u kvaliteti Full HD 1080p s 24 slike u sekundi, dok Encore 2 WT10-A podržava snimanje u čak 30 slika u sekundi. Prednja kamera idealna je za videopozive. Obje kamere prikazuju još jasnije i preciznije boje, te daju bolje rezultate i realističniju sliku pri slabijem osvjetljenju. Uz opciju TruCapture, ova kamera odlično snima i bijele pozadine, dokumente ili projekcije na platnu, što je odlično za primjenu u nastavi, na sastancima ili prezentacijama jer otklanja potrebu za pisanjem. Čitkost se jednostavno poboljšava korekcijom boja i oštrijim slikama s manje odsjaja na oba modela, dok je na modelu Encore 2 WT10-A dostupna i jednostavna opcija smanjenja šuma.

Čist zvuk koji daju dobro pozicionirani stereozvučnici zaista je impresivan. Uz ozvučenje Dolby® Digital Plus Advanced Audio, korisnik može uroniti u autentičan surround zvuk, a interferencija šuma, koju obično izazivaju zvučnici, potpuno je uklonjena. Encore 2 WT10-A ima implementiran i prigušivač jeke, pa se glasovi tijekom videorazgovora i videokonferencija čuju jasno. U oba tableta ugrađen je i prigušivač pozadinskog šuma.

Jednostavno korištenje za veću produktivnost
Aplikacijom Toshiba Display Utility, kojoj se jednostavno pristupa putem radne površine, povećavaju se sitni grafički elementi kao što su tekst i ikone, što ih čini čitljivijim i uporabljivijim. Osim što olakšava rad, bez izmjene postavki prikaza, ova aplikacija poboljšava i korisnički doživljaj, posebice na manjem modelu Encore 2 WT8-B.

Uz tablete Encore 2  opcijski se isporučuje i Toshiba Bluetooth® tipkovnica s ugrađenim clickpadom, koja je potpuno optimizirana za 10,1-inčni te kompatibilna s 8-inčnim modelom, što omogućuje dodatnu fleksibilnost i produktivnost. Satenska zlatna tipkovnica i tamnosmeđa futrola, odlična su nadopuna dizajnu tableta Encore 2 WT10-A. Mehanizmom za lako priključenje i odvajanje, jednostavnim stalkom u origami stilu te integriranim clickpadom, ovaj 10,1-inčni tablet je osmišljen da se po potrebi brzo transformira u praktičan notebook, spreman za rad i učenje.

Dobro povezan i spreman na sve
Tableti Encore 2 WT10-A i Encore 2 WT8-B posjeduju čitav niz fleksibilnih mogućnosti povezivanja za prijenos videosadržaja, igara i glazbe. Oba modela dolaze s priključkom micro-USB za dijeljenje sadržaja te utorom micro-SD za povezivanje s drugim Windows uređajima u realnom vremenu – a Encore 2 WT10-A posjeduje i izlaz micro-HDMI® za prikaz multimedijalnih sadržaja na većim ekranima. Utor micro-SD omogućuje i proširenje kapaciteta za pohranu podataka do 128 GB, što je zgodno ukoliko korisnik treba još prostora za fotografije i dokumente. Sadržaj se može i sinkronizirati s bilo kojim drugim Windows uređajem putem bežične Wi-Fi® veze. Baterija koja traje preko 8 sati omogućuje da se na ovim tabletima intenzivno radi, uči ili igra – u pokretu.

Korištenjem tableta, korisnik može transformirati i svoj TV uređaj u sekundarni ekran pomoću tehnologije bežičnog prikaza (WiDi). Ova tehnologija dostupna je na oba tableta; posebno je korisna na 8-inčnom modelu te idealna za pregled prezentacija, dokumenata ili strujanje internetskih videosadržaja na TV uređaj, pa sadržaj postaje dostupan većim grupama ljudi.

Uz sve osnovne značajke koje se očekuju, oba modela nude i mnogo više, što ih čini idealnim suputnicima. Oba uređaja na će tržištu biti dostupna tijekom trećeg tromjesečja 2014. godine.

Toshiba Encore 2 WT10-A i WT8-B - dva elegantna Windows 8.1 tableta

Toshiba Encore 2 WT10-A (10”) i Encore 2 WT8-B (8”)
•    Procesori: Intel®  AtomTM
•    Memorija: 32 GB
•    Povezivost: 802.11 b/g/n Wi-Fi®, Bluetooth® 4.0, WiDi (bežični ekran), 5 MP stražnja kamera s autofokusom, 1.2 MP prednja kamera, ugrađen mikrofon
•    Zvuk: Dolby® Digital Plus, 2 x 0,5 W stereo zvučnici
•    Operativni sustav: Windows 8.1 with Bing
•    Microsoft Office 365 (jednogodišnja pretplata), Skype (mjesečno je uključeno 60 minuta poziva prema cijelom svijetu), Fresh Paint, Xbox One SmartGlass
•    Trajanje baterije: do 8 sati2
•    Boja: satensko zlatna

Toshiba Encore 2 WT10-A (10.1”):
•    Ekran: 25,65 cm (10.1”), rezolucija 1280×800 piksela (široki ekran), dodirno upravljanje u 10 točaka
•    Radna memorija: 2 GB
•    Povezivost: 1x Micro-USB 2.0, 1x Micro-HDMI®, 1x Micro-SD/SDHC/SDXC s podrškom do 128 GB, 3.5 mm priključak za slušalice/mikrofon
•    Trajanje baterije:do 9 sati2
•    Dimenzije: 258.8 x 175 x 8.98 mm
•    Masa: 555 g

Toshiba Encore 2 WT8-B (8”)
•    Ekran: 20,32 cm (8”), rezolucija 1280×800 piksela (široki ekran), dodirno upravljanje u 10 točaka
•    Radna memorija: 1 GB
•    Povezivost: 1x micro-USB 2.0, 1x micro-SD/SDHC/SDXC s podrškom do 128 GB, 3.5 mm priključak za slušalice/mikrofon
•    Trajanje baterije: do 8.5 sati2
•    Dimenzije: 210,62 x 132 x 9,48 mm
•    Masa: 385 g

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.