Toshiba će predstaviti UHD 2D/3D TV koje ćete gledati bez naočala

Fotografija članka: Toshiba će predstaviti UHD 2D/3D TV koje ćete gledati bez naočala

Novi takozvane “Glasses Free” UHD 2D/3D TV ekrani će imati dvije zanimljive karakteristike – u trenu će moći prebacivati sliku iz 2D u 3D, a za gledanje 3D slike neće vam trebati ružne 3D naočale :)

Oglas

Kako saznajemo, Toshiba će nove UHD 2D/3D ekran premijerno predstaviti na CES 2015 tehnološkom sajmu koji je na rasporedu početkom siječnja u Las Vegasu. Kompanija je čak najavila i novi prijenosni Ultra HD 4K ekran veličine 15 inča koji će također imati mogućnost prikaza 3D slike bez onih uglavnom vrlo ružnih 3D naočala.

Nova tehnologija koju će predstaviti japanska kompanija koristi sustav GRIN leća od tekućih kristala visoke definicije (Gradient-index lens), a koji zadržavaju kvalitetu slike u 3D i ne smanjuju njeno osvjetljenje. Ono što je ovdje važno je kako nema gubljenja kvalitete slike kada se prebacujete iz 2D u 3D način, i obrnuto.

Kako će to izgledati u praksi? Vrlo jednostavno. Korisnici će pritiskom na određenu tipku, ili kako to već bude zamišljeno, u trenu se prebacivati iz 2D prikaza u 3D i pri tome će vidjeti trodimenzionalnu sliku bez 3D naočala.

Ipak, moramo spomenuti kako je ovo nešto o čemu govorimo godinama – nema pravog 3D prikaza dok god ne bude omogućen ovako kako je to Toshiba zamislila, bez naočala. Isto tako, moramo spomenuti kako neki uređaji već godinama imaju 3D ekran. Niste znali? Jeste čuli za Nintendovu 3DS konzolu? Ona još odavno ima 3D ekran i možete puno ugodnije igrati video igre. No, radi se o malom ekranu s obzirom da je 3DS džepna konzola. Vjerujemo kako će biti užitak vidjeti 3D sliku na velikom ekranu :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.