Toshiba Bookplace Mono novi 6 inčni E-Book Reader, jeftini čitač e-knjiga

Fotografija članka: Toshiba Bookplace Mono novi 6 inčni E-Book Reader, jeftini čitač e-knjiga

Nije teško zaključiti kako je novi Toshiba Bookplace Mono e-čitač namijenjen kupcima koji ne žele izdvojiti puno novca za jedan takav uređaj, a s druge strane redovito “gutaju” knjige.

Oglas

Ako malo razmislite, za čitanje knjiga vam ne treba ekran u boji, zar ne? Pa zar su knjige u boji? Naravno da pri tome mislimo na tekst, slike su u drugom planu, u knjigama si pustite maštu na volju, ona je u boji… :)

Koliko će uspjeha ovaj e-čitač imati kod kupaca, ostaje nam tek vidjeti. No, Toshiba Bookplace Mono ima 6 inčni E-Ink HD ekran nestandardne rezolucije od 1024×758 točaka i osjetljiv na dodir, te 4 GB interne memorije, dovoljno da strpate pregršt e-knjiga i čitate do mile volje. Procesor je radnog takta na 800MHz, a ima 512 MB RAM-a.

Toshiba Bookplace Mono 02

Prostor za knjige možete proširiti preko microSD card ulaza, podržava WiFi 802.11n standard, a ima i zvučnik te audio ulaz. Kako tvrde u Toshibi, s jednim baterijskim punjenjem možete pročitati do 8000 stranica knjiga. Podržani su e-book formati Epub i XMDF, tako da ćete knjige moći kupovati i s Toshiba e-book store-a kojeg zovu – Bookplace.

Bookplace Mono dolazi i s “text to speech” funkcijom koja se temelji na Speech Synthesis tehnologji koju je razvila Toshiba. Saznajemo kako će se u Japanu prodavati za 145$. Hoće li se pojaviti izvan Japana, to ne znamo, najvjerojatnije ne, nismo sigurni kako bi ga zahtjevno svjetsko tržište prihvatilo.

Video niže odnosi se na Toshiba Book Place u boji, ali čisto kako bi stekli doživljaj. E, to je već nešto drugo…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.