TOP 5 razloga zašto odabrati Android smartfon umjesto iOS smartfona

Fotografija članka: TOP 5 razloga zašto odabrati Android smartfon umjesto iOS smartfona

Već sam naslov će izazvati reakcije i jedne i druge strane koji će nabrojiti desetke razloga zašto je Android/iOS bolji. Ovo su naši razlozi zašto su Android smartfoni bolji. Naravno, ne morate se složiti s nama.

Oglas

Svaka od ove dvije “zaraćene” strane ima svoje razloge za pobjedu. Ako tome pridodamo “hejtere” koji imaju negativan stav u svemu i svačemu, tada pred sobom imamo pravi rat operativnih sustava. Neki kažu kako je iOS sigurniji, a Android fleksibilniji. Appleov iOS ima iPhone i iPade, a Android sve ostalo.

O tome možemo unedogled. Ipak, u nastavku donosimo nešto malo konkretnije – naših TOP 5 razloga zašto mislimo kako bi ipak trebali odabrati Android ispred iOS uređaja… iako su ovi drugi možda i ljepši… ili nisu…. :)

RAZLOG 1 – bolja ponuda

Za razliku od iOS uređaja, gdje možete odabrati samo Appleove mobilne uređaje, iPhone i iPad, na Android platformi imate prebogat izbor proizvođača i modela. Nećemo ih poimenice nabrajati kako ne bi neke favorizirali, ali dovoljno je reći kako postoji oko 1.800 proizvođača Android smartfona, a koliko je modela, to se računa u desecima tisuća. I tu ćemo se zaustaviti.

RAZLOG 2 – šarolika ponuda cijena

Različitih cijena, dimenzija, boja, procesora, memorije i drugih sitnica, to su obilježja bezbrojnih Android smartfona. Izbor je zaista prebogat, tako da možete nabaviti smartfon za nekoliko desetaka do nekoliko stotina (pa i tisuća!) dolara. Izbor je na vama.

RAZLOG 3 – mogućnost prilagođavanja korisnicima

S ovim će se složiti i vlasnici iOS-a. Dok je Appleov operativni sustav prilično krut kod personalizacije, Android je toliko fleksibilan da svaki uređaj može biti poseban, drugačiji. Nivo prilagođavanja korisničkim potrebama i navikama je doslovno neograničen.

RAZLOG 4 – multi tasking (višezadaćnost)

Ok i Apple iPhone podržava multi-tasking. No, ako to usporedite s onim što može Android, priča je ponovo puno elegantnija. Neki proizvođači su čak za svoje uređaje napravili vlastita sučelja u kojima možete na ekranu pokrenuti više prozora i koristiti iz istovremeno, kao na Windowsima.

RAZLOG 5 – Google podrška

Google je kralj Interneta, i to je tako. Podržavati tolike tisuće i tisuće različitih uređaja istim OS-om, to je pravo čudo. Istina, nešto slično je i kod računala s Windowsima, zar ne? :) Google uz nove nadogradnje korisnicima daje i pregršt svojih aplikacija kao što su Google Docs, Gmail, Google Drive, Google Maps… ima toga. Istina, i Apple daje pregršt aplikacija svojim korisnicima, ali Google je tu ipak jači i ako tome pribrojimo i Google Play shop, podrška aplikacijama je veća.

Kao što smo već rekli, ne morate se složiti s nama… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.