Top 5 proizvoda u kojima je Google bolji od Applea

Fotografija članka: Top 5 proizvoda u kojima je Google bolji od Applea

Google pokreće sve više neke zanimljive proizvode među kojima je sada najviše pozornosti  javnosti na Google Glass, svakako velikom proizvodu iako ne znamo kada bi mogao ugledati svjetlo dana.

Oglas

Usporedimo li neke Googleove proizvode s Appleovim proizvodima, Google je jak u nekoliko područja. Koja su to područja, pročitajte u nastavku ( nisu nužno u redosljedu)

 

Google Search je područje gdje se  Apple ne može natjecati s Googleovim uslugama. Apple je toga svjestan i na jedan način prisiljen je da ima Google Search u vlastitom iOS sustavu.

Googleov preglednik Chrome radi brže i više je user-friendly od Safari preglednika, barem tako kažu mjerne statistike i korisnici oba sustava. Chrome sadrži gotovo sve alate potrebne za rješavanje svih problema, ali je dodatno kompatibilan s više korisnih dodataka u alatnoj traci na vrhu.

AdMob: Teško da Apple može nadmašiti Googleov koncept mobilnog oglašavanja na tržištu – Google AdMob platformu. Najveća prednost joj je što radi na svim mobilnim operativnim sustavima. Apple još uvijek pokušava koristiti IAD i sudjelovati u natjecanju u mobilnom tržištu oglašavanja, ali mu jednostavno ne ide.

Google Docs online servis. Google je jedna od rijetkih tvrtki koja dobro zna da korisnici žele brzo stvoriti dokumente ili napraviti izmjene. Tu je Google Docs za razliku od iWork –a mnogo snažniji.

Nije tajna da Google Nexus 10 tablet PC je proizveden da se natječe s Appleovim iPadom. U stvari, Google Nexus Tablet PC 10 ima veći zaslon, najnovije Android značajke, a cijena mu je oko 400 $. Ovime je postavljen vrlo jak temelj.

Možda neki od vas sada misle da bi trebalo dodati da Android sustav je puno bolji nego iOS. Da, Googleov Android operativni sustav je nadmašio statistički Appleov iOS i osvojio srca mnogih korisnika širom svijeta. Međutim, treba imati na umu jednu činjenicu. Androidov sustav je implementiran u cjenovno jeftine modele  i one čija cijena doseže npr. 900 eura, dok Appleov iOS pogoni uglavnom cjenovno skupe uređaje koji su upravo zbog toga dostupni manjini,  gledamo li globalno ali i lokalno.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.