Top 5 najuspješnijih smartfon kompanija u drugom kvartalu ove godine

Fotografija članka: Top 5 najuspješnijih smartfon kompanija u drugom kvartalu ove godine

Samsung je definitivno vladar svjetske smartfon scene sa udjelom od 22.1% u ukupnom broju isporučenih pametnih telefona u cijelome svijetu u drugom kvartalu ove godine.

Oglas

Njegova vodeća pozicija na smartfon tržištu sigurna je i trenutno je ne može ugroziti niti jedna druga kompanija s obzirom da je Apple na drugom mjestu i to sa tržišnim udjelom koji je skoro pa duplo manji od Samsung-ovog. Samsung je tako i u drugom kvartalu ove godine nastavio bilježiti porast prodaje te je isporučio čak 79.5 milijuna pametnih telefona što je za 1.9 milijuna više od prodajnih rezultata postignutih u istom periodu prošle godine.

Dokaz je ovo kako se Samsung vrlo uspješno oporavio od incidenata povezanih sa eksplodiranjem baterije kod Galaxy Note 7 modela koji je iz tog razloga u potpunosti povučen iz prodaje.

Apple i dalje zadržava svoje drugo mjesto sa udjelom od 11.4% na tržištu smartfona u drugom kvartalu ove godine, što daje broj od 41 milijun isporučenih pametnih telefona. Iako je ovaj div iz Cupertina isporučio više pametnih telefona nego u istom kvartalu prošle godine, ipak nije uspio postići povećanje svog udjela na tržištu koji je u prvom kvartalu 2016. godine iznosio 11.8%.

Huawei se opasno približava Appleu i prijeti mu zauzimanjem drugog mjesta sa tržišnim udjelom od 10.7% u drugom kvartalu ove godine što je značajno više u odnosu na prvi kvartal 2016. godine kada je Huawei bio prisutan na smartfon tržištu sa udjelom od 9.4%. Pretvoreno u brojeve to jest u broj isporučenih pametnih telefona Huawei je u drugom kvartalu prošle godine isporučio 32 milijuna uređaja, dok se u drugom kvartalu ove godine taj broj povećao na 38.4 milijuna isporučenih primjeraka.

Oppo je na četvrtom mjestu te bilježi najveće povećanje u broju isporučenih uređaja iz godine u godinu. Tako je Oppo u drugom kvartalu ove godine isporučio ukupno 29.5 milijuna pametnih telefona te ima tržišni udio od 8.2%. U istom vremenskom periodu prošle godine Oppo je isporučio čak 64% manje uređaja – njih 18 milijuna te je imao tržišni udio od 5.3%.

Novi je, a ipak stari član prve petorke kineski Xiaomi koji je nekada zauzimao treće mjesto na ovoj top ljestvici dok ga druge kompanije nisu polako prestigle. Sada je Xiaomi zauzeo peto mjesto sa tržišnim udjelom od 6.4% što je za čak 58% više u odnosu na isti period prošle godine. Više o ovoj temi pročitajte , a mi ćemo vam još napisati kako je u odnosu na isti period prošle godine sveukupno tržište smartfona poraslo za gotovo 6% te je isporučeno ukupno 360.4 milijuna pametnih telefona.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.