Top 5 iOS aplikacija za jedrenje

Fotografija članka: Top 5 iOS aplikacija za jedrenje

Kada pomislite na , u pravilu imate dvije zamisli u glavi; jedna je slika avanturističkih „sailora“ koji se probijaju kroz visoke valove, svi odreda u žutim kabanicama, mokri i na rubu ispadanja iz plovila ili vjerojatno slika izležavanja na decku neke jahte, parkirane u mirnom zaljevu s kristalno čistom plavom vodom. Uz prvu sliku idu snažni muškarci, neustrašivi pomorci, uz drugu prekrasne ljepotice u oskudnim bikinijima koje uživaju na suncu. Iskreno, rijetko tko zamisli gomilu IT-jevaca u bilo kojem scenariju.

Kao i kod mnogih predrasuda, i ovdje je istina mnogo drukčija od naše percepcije. Iznenadilo me je saznanje da su upravo informatičari, klasični geekovi jedni od vrlo čestih sezonskih „mornara“, da uživaju u ljetovanju na jahtama s kolegama u manjim grupama. Čak nije nužno ni znati jedriti – grupa od 5-6 prijatelja lako uspije odvojiti novac za najam jahte i iskusnog skippera koji će ih voditi kamo god ovi požele. Porazmislite i o ovoj kombinaciji za vaše iduće ljetovanje, a ukoliko se doista i odlučite za to, složili smo za vas popis od 5 top aplikacija za jedrenje, koje će čak i najokorjelijim „land lubberima“ dati mnogo korisnih i zanimljivih informacija tijekom jedrenja.

Nešto što bi svaki moreplovac, pa čak i onaj amaterski koji se tek ponekad otisne na more trebao znati, je umjetnost vezanja čvorova. Ne samo da će vam ovo znanje biti itekako korisno čak i na unajmljenoj jahti, nego ćete sigurno naći i raznih primjena i na kopnu.

Odlična aplikacija za jedrenje i plovidbu, ali i ostale srodne aktivnosti koje možete poželjeti odraditi kada „parkirate“ brodicu i odlučite se protegnuti noge po lokalnim mjestima. Sadrži doslovce sve nautičke karte za Europu, USA, Australiju I okolicu. Osim toga, ovdje ćete naći I detaljne karte nacionalnih parkova, tako da ste pokriveni i kada niste na palubi vašeg plovila.

iGrib će vam pomoći da pratite vremenske prilike, koje su od iznimne važnosti za sve koji plove. Iako je ova aplikacija nešto čime se mogu koristiti svi, dvije važne stavke je izdižu iznad konkurencije: ponajprije, omogućava vam da vidite sve vremenske podatke kojima se koriste i profesionalci za prognoziranje vremena, a potom i činjenica da je i sama aplikacija napravljena od iskusnog moreplovca, tako da možete očekivati kvalitetnu i funkcionalnu uslugu.

Jedna od stvari koju definitivno ne želite doživjeti na otvorenom moru je sudar s nekim drugim brodom, a ova aplikacija vam pomaže da vidite ostale jahte i brodove u vašoj blizini, ali da i druga plovila također vide vas! Svi podatci su “real time” te ova aplikacija nudi i “collision detection”. Definitivno nešto što želite imate uz sebe u prometnijim pomorskim regijama.

Čini upravo ono što bi se po imenu dalo i zaključiti: mjeri jačinu vjetra. Sve što trebate učiniti je okrenuti vaš iPhone u pravcu vjetra, i ovaj će po snazi udara na mikrofon odrediti koliko je vjetar jak. Jednostavna i iznenađujuće precizna aplikacija, samo pripazite da vam ne otpuhne iPhone iz ruke u plavetne dubine Jadrana!

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.