Top 5 aplikacija za prepoznavanje vaših omiljenih pjesama i glazbenika

Fotografija članka: Top 5 aplikacija za prepoznavanje vaših omiljenih pjesama i glazbenika

Sjedite negdje u kafiću, u ugodnom društvu, i zasvira neka pjesma koja vam se jako sviđa, ali ne znate kako se zove. Kako u trenu riješiti taj problem? Donosimo Top 5 aplikacija koje rješavaju vaš problem.

Oglas

Vrlo jednostavno, ako imate odgovarajuću aplikaciju za vaš smartphone, a koja može prepoznati glazbene brojeve, tada ste na konju. U nastavku donosimo Top 5 aplikacija koja će umjesto vas odraditi taj posao, a i kratko ćemo ih opisati.

Prije ere smartphonea to je bio veliki problem. Mogli ste primjerice upisati riječi pjesme na Google i on bi vjerojatno pronašao i podatke o pjesmi. Ali to je tek kada sjednete za računalo, puno kasnije, a i pitanje je hoće li to biti točno. Aplikacije koje ćemo predstaviti to odrađuju praktički besprijekorno, s manje ili više uspjeha. Isto tako, neke od njih vam omogućuju da odmah kupite tu željenu pjesmu. No, idemo redom, krećemo s Top 5 aplikacija. što je najbolje, sve su besplatne i rade na više platformi

1. Shazam (besplatna, iPhone, Android, Windows Mobile, Blackberry)

Jedna od ponajboljih aplikacija s neograničenim mogućnostima tagiranja i pregršt opcija. U nekoliko sekundi će vam ispisati o kojoj se pjesmi radi, izvođaču, albumu. Shazam aplikacija je integrirana s društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Spotify, Pandora,…). Ima nekih manjkavosti i ponekad ne može prepoznati pjesmu,ovisno o “buci”, ali uglavnom radi prilično dobro.
Download:

Top 5 aplikacija za prepoznavanje glazbe

2. Soundhound (besplatna, iOS, Android)

Aplikacija koja može prepoznati i pjesmu i izvođača ako čak i vi otpjevate ili zazviždite dio pjesme. Također je moguće tagiranje, a pokazat će vam i riječi pjesme. Ima dosta sličnosti s karaokama, radi prilično dobro.
Download:

Top 5 aplikacija za prepoznavanje glazbe

3. Hound (besplatna, iOS, Android)

Aplikacija koja je nastala po uzoru na Soundhound, punokrvna je tražilica glazbe u koju ne trebate upisivati ništa niti tapkati ništa, a sve otkriva u stilu Apple Siri. Ili još bolje – samo recite ime pjesme ili izvođača i kao rezultat ćete dobiti datume koncerata, biografiju, najbolje hitove i pregršt drugih podataka, sve praktički trenutno. Aplikacija će čak pokazati i najnovije “tvitove”, zapise na Facebook zidu i druge društvene aktivnosti vaših omiljenih izvođača. Manje tipkanja, više istraživanja… :)
Download:

Top 5 aplikacija za prepoznavanje glazbe

4. musiXmatch (besplatna, iOS, Android, Windows Phone)

MusiXmatch je moćna aplikacija koja je u prvom redu orijentirana na pronalaženje riječi pjesama, imaju ogroman katalog. Možete ih tagirati, spremati, dijeliti, pretraživati online. Aplikacija je kompatibilna s većinom glazbenih playera koji mogu ispisivati riječi pjesme.
Download:

Top 5 aplikacija za prepoznavanje glazbe

5. Spotsearch (besplatna, Android)

Spotsearch je aplikacija koja je integrirana sa Spotify. Upišite riječi pjesme iz bilo kojeg njenog dijela i Spotsearch će otrkiti o kojoj se pjesmi radi, te vas povezati sa Spotify. Ako slučajno imate Spotify Premium, povezat će vas i s YouTubeom tako da možete gledati i video spotove.
Download:

Top 5 aplikacija za prepoznavanje glazbe

I za kraj, preporučujemo još jednu aplikaciju koja se pojavila nedavno, a koja je također posebna. MusicID Live je aplikacija koju potpisuje Gracenote (Sony), a koja može prepoznati i izmijenjene pjesme koje se npr. izvode na koncertima. Na tržištu se nalazi pregršt aplikacija koje vam omogućuju prepoznavanje pjesama, no velik broj njih ne radi dobro. Gracenote tvrdi kako njihov MusicID Live by Gracenote radi bolje.Više o ovoj vrlo zanimljivoj aplikaciji pročitajte .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.