TOP 10 smartfona u 2018. godini koje možete kupiti za manje od 300$

Fotografija članka: TOP 10 smartfona u 2018. godini koje možete kupiti za manje od 300$

Često nas pitate koji je najbolji pametni telefon do 100$, 200$, 300$, 500$… Potrudili smo se i pronašli trenutno najisplativije smartfone do 300$… možda vam se svide iako vjerujemo kako imate svoje favorite.

Oglas

S obzirom da se tržište mijenja iz dana u dan vrlo je nezahvalno raditi ovakve liste koje vrijede u određenom trenutku, a situacija se može promijeniti u trenu. Novi se smartfoni pojavljuju gotovo svakodnevno, a vijek trajanja mnogih modela (do dolaska nasljednika) često je tek nekoliko mjeseci, odnosno manja od godinu dana. Moramo vam iskreno priznati kako upravo zato ne volimo odgovarati na takva pitanja jer su odgovori nerijetko subjektivni koliko god želimo biti objektivni.

Zašto je to tako? Jednostavno zato što za jedan uređaj možete pronaći nekoliko alternativnih modela nekih drugih proizvođača. Netko više voli Xiaomi, netko Huawei, netko Sony, netko Samsunga, a netko nešto sasvim deseto. Svi ti proizvođači imaju svoje “modele” koji su vrlo slični ili gotovo isti s konkurentskim modelima što je možda i dobra stvar upravo zbog toga jer je izbor velik.

Kako onda u toj šumi pronaći one najbolje? Vrlo teško. Ipak, ovaj puta smo se nešto više potrudili i pokušali smo pronaći TOP 10 pametnih telefona s cijenom ispod 300$. Radi se o uređajima iz srednje klase koji su vrlo popularni zato što su osjetno cjenovno povoljniji od visoke klase, a tek su nešto slabiji po karakteristikama. To vam je kao i u elitnoj automobilskoj industriji – za svaki km/h više na brzim automobilima trebaju vam milijuni dolara razvoja, a kako bi tek za dlaku bili bolji iliti brži od konkurencije :)

Kako se razvija mobilno tržište, nekako imamo osjećaj kako je srednja klasa pametnih telefona i najprodavanija. S jedne strane radi se o pouzdanim uređajima s zavidnim karakteristikama (ekran, kamere, dizajn i boje, baterija, količina radne i interne memorije, procesor,…), a s druge strane neće vam “razvaliti” novčanik. Da, znamo, većina one skupe uređaje kupuje kod telekom operatora na rate, no to je posebna priča koju ćemo vam neki drugi puta ispričati i otkriti neke stvari koje možda i niste znali.

Nećemo više duljiti, evo naših deset modela koji su trenutno možda i najisplativiji u klasi do 300$. Linkovi vam vode na našu Usporedilicu gdje ih možete i sami usporediti.

TOP 10 najisplativijih pametnih telefona do 300$ u 2018. godini (redoslijed je po abecedi):

1.
2. (odlična kamera)
3.
4.
5. (izdržljiva baterija)
6.
7.
8. (odlična kamera)
9. (najveći ekran)
10. (možda i najisplativiji)

Koji je vama najbolji pametni telefon s cijenom ispod 300$? Ako imate svog favorita komentirajte ispod :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.