Top 10 najvećih proizvođača smartfona u prvom kvartalu ove godine

Fotografija članka: Top 10 najvećih proizvođača smartfona u prvom kvartalu ove godine

Prošlo je prvih šest mjeseci 2017. godine pa se tako sve više počinju raditi istraživanja tržišta pametnih telefona u prvom, ali i drugom kvartalu godine.

Oglas

Kompanija za istraživanje tržišta Risingsun bazirana u Kini provela je istraživanje te otkrila top 10 najboljih proizvođača smartfona u prvom kvartalu 2017. godine uzimajući u obzir broj isporučenih uređaja u cijelome svijetu. Zanimljivo je i ne tako iznenađujuće kako listom dominiraju kineske smartfon kompanije.

Dakle, od deset najvećih kompanija na svijetu, sedam je kineskih smartfon kompanija, a od tih sedam čak tri se nalaze u top 5 najvećih na svijetu. Ako to nije dominacija, što je? Pa krenimo sa top listom.

Nimalo ne iznenađuje činjenica kako je Samsung i dalje na uvjerljivom prvom mjestu kada je riječ o broju isporučenih uređaja na svjetskoj razini u prvom kvartalu 2017. godine. Ova južnokorejska kompanija uvjerljivo dominira smartfon tržištem sa procjenjenom brojkom isporučenih uređaja koja se popela na čak 80 milijuna primjeraka. Apple i dalje drži svoju drugu poziciju sa 51 milijun isporučenih pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine, a sve mu je bliži odlični kineski Huawei sa brojkom od 35 milijuna isporučenih uređaja. U prvih pet našao se i Oppo koji je odmah iza Huaweija na četvrtom mjestu te broji 26 milijuna isporučenih uređaja u prvom kvartalu ove godine. Na petom je mjestu još jedna kineska kompanija. Riječ je o Oppo-voj sestrinskoj kompaniji Vivo koja broji 19 milijuna isporučenih pametnih telefona. Oppo i Vivo mnogo rade na marketingu i to se vidi na njihovim poslovnim rezultatima.

Ovaj top pet nas pretjerano ne iznenađuje, jer su pozicije svih proizvođača ostale iste, no daljnja se situacija mijenja. Posrnuli Xiaomi ili kako ga mnogi zovu kineskim Appleom se polako vraća te sada zajedno sa kompanijom LG dijeli šesto mjesto sa ukupno 15 milijuna isporučenih uređaja. Dakle možemo reći da je LG na sedmom mjestu, dok je Lenovo pao na osmo mjesto sa 12 milijuna isporučenih uređaja. Kineski ZTE sa 9 milijuna isporučenih pametnih telefona sjedi na devetom mjestu na svijetu, dok zadnje deseto mjesto pripada kompaniji Gionee sa 8 milijuna isporučenih uređaja u prvom kvartalu ove godine.

Kao što i sami vidite izostala su mnoga veća i poznatija imena smartfon industrije, a kineske kompanije koje dominiraju smartfon scenom više nisu sinonim za jeftino i nekvalitetno, već su u velikom broju slučajeva sinonim za odličan omjer povoljne cijene i kvalitete.

Za vas ćemo ponovno napisati top listu kompanija sa najvećim brojem isporučenih pametnih telefona u prvom kvartalu 2017. godine:

  1. Samsung
  2. Apple
  3. Huawei
  4. Oppo
  5. Vivo
  6. Xiaomi
  7. LG
  8. Lenovo
  9. ZTE
  10. Gionee
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.