Top 10 najpopularnijih smartfona u Kini

Fotografija članka: Top 10 najpopularnijih smartfona u Kini

Nedavno je istraživanje provedeno u Kini otkrilo podatak kako je Xiaomi Mi 5 trenutno najpopularniji pametni telefon u toj dalekoj istočnoj zemlji.

Oglas

Ovaj nas podatak nimalo ne čudi s obzirom da Xiaomi Mi 5 ima sve karakteristike koje se traže kod flagship pametnih telefona 2016. godine. Između ostaloga tu je popularni Qualcomm Snapdragon 820 procesor uparen sa 3 ili 4 GB RAM-a, zatim senzor otiska prsta, stražnja kamera sa optičkom stabilizacijom slike i mnoge druge odlične karakteristike. I mi smo ovaj flagship uređaj imali u svojim rukama i možemo reći kako se čekanje na njega zaista isplatilo, oduševio nas je u svakom pogledu, a svih detalja podsjetite se u našoj .

Dakle, u sklopu spomenutog istraživanja napravljena je top lista trenutno najpopularnijih smartfona u Kini, a osim prvog mjesta kompanija Xiaomi zauzela je i drugo sa Xiaomi Redmi Note 3 modelom, a na listi se našao i kompanijin 6.4-inčni Xiaomi Mi Max phablet. Sve ovo govori o popularnosti kompanije Xiaomi u svojoj zemlji, ali i u svijetu. Upravo ovakvi podatci upućuju na to kako se Xiaomi ponovno vraća na sam vrh ljestvice najpopularnijih proizvođača smartfona na svijetu.

Samsung se našao na petom mjestu popularnosti u Kini sa svojim Samsung Galaxy S7 edge modelom. Svakako trebamo imati na umu kako je ova ljestvica prikaz trenutnog stanja u Kini te je pitanje dana ili tjedana kada će se „odnosi snaga“ unutar nje promijeniti. Nas nikako ne bi iznenadilo da se i OnePlus 3 kao najsvježije predstavljeni kineski smartfon uskoro nađe na ovoj ljestvici. Kina je najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, a to se vidi i po sve većoj raširenosti kineskih smartfona u svijetu. U nastavku pogledajte tko se sve smjestio na ovoj top listi.

top 10

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.