Top 10 najbržih smartfona na AnTuTu u svibnju!

Fotografija članka: Top 10 najbržih smartfona na AnTuTu u svibnju!

Svi zaljubljenici u tehnologiju, a posebice pametne uređaje znaju za AnTuTu – jedan od najpopularnijih mobilnih benchmark-a koji je upravo objavio top deset najbržih pametnih telefona koji su se našli na njihovom testiranju prošloga mjeseca.

Oglas

Prema ovoj top listi prve tri pozicije u mjesecu svibnju zauzimaju kineski „pametnjakovići“ koji dijele neke ključne zajedničke karakteristike. Dakle prva tri pametna telefona na listi su Vivo Xplay 5 Elite, LeEco Max 2 i Lenovo ZUK Z2 Pro – a što im je to zajedničko osiguralo prve tri pozicije?

Naime, sva su tri pametna telefona bazirana na istoj konfiguraciji koja uključuje high-end Qualcomm Snapdragon 820 procesor uparen sa izdašnih 6 GB radne memorije. I četvrto i peto mjesto zauzimaju pametni telefoni koji rade na spomenutom flagship procesoru, no razlika je u radnoj memoriji koja je u njihovom slučaju „samo“ 4 GB. Ovakva nam top lista otprilike daje jasniju sliku o performansama pametnih telefona te nam omogućava uvid u razliku koju predstavlja ovih ekstra 2 GB RAM-a kada je riječ o procesorskoj snazi.

Prva tri pametna telefona na ovoj top listi sa svojih su 6 GB RAM-a postigli prosječni rezultat od nekih 137.000 bodova, dok su odmah iza njih sa 4 GB RAM-a Xiaomi Mi 5 i Samsung Galaxy S7 sa prosječno 135.000 bodova. Ova je razlika u postignutim bodovima svakako zamjetna, ali usudili bi se reći da nije toliko značajna kada je riječ o performansama ovih pametnih telefona.

antutu

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.