TOP 10 – koji su najbolji antivirusni programi za Android pametne telefone?

Fotografija članka: TOP 10 – koji su najbolji antivirusni programi za Android pametne telefone?

Iako vam se možda na prvi pogled čini kako je surfati Internetom na Android smartfonu i tabletu, to baš i nije tako. Možete li sami sebi pomoći? Naravno, zato i čitate ovaj članak :)

Oglas

Svi itekako vrlo dobro znaju kako postoje tone i tone virusa na stolnim i prijenosnim računalima, u prvom ih redu vežemo uz Windows operativni sustav, osjetno manje za Linux. Većina vas koji ovo čitate vjerojatno mislite kako je situacija na Android OS-u puno bolja, surfanje je sigurnije, hakeri baš ne prave viruse za Googleov operativni sustav. Krivo. Itekako se možete “zaraziti” i u mobilnom Internetu.

Stvari u svijetu pametnih telefona pa i tableta na Android operativnom sustavu nisu nimalo ružičaste. Budite uvjereni kako će za nekoliko godina situacija biti vrlo slična kao i na računalima. Logično pitanje koje biste odmah postavili je – zašto? Možda vam dana i ne mogu nešto puno ukrasti s vašeg smartfona. Mogu – osobne podatke, kontakte, telefonske brojeve, poruke, Google account,… Netko tko ih krade znat će kako ih iskoristiti. No, dolazi malo kritičnije vrijeme, a to je mobilno plaćanje, bankovni računi… e, to već i ne zvuči tako bezazleno.

Svi ste čuli za “ransomware” viruse koji vam zaključaju računalo i traže “otkupninu” za otključavanje. Slično nas uskoro može očekivati i na mobilnim uređajima. Android je postao ogromna platforma i prava meka za napadače na vaše uređaje. Nismo zaboravili spomenuti i kako vam možda mogu i blokirati uređaj i napraviti sve kako bi vam ga uništili. Mogućnosti su neograničene.

Oni jači proizvođači pametnih telefona po “defaultu” ugrađuju sigurnosne aplikacije u svoje uređaje i u pravilu u tom slučaju ne bi trebali imati problema. Ili se barem osjećate sigurniji. No, postoje tisuće proizvođača i deseci tisuća modela, tko zna koji je vaš. I opet ključno pitanje – možete li sami sebi pomoći. Naravno, uvijek, kao i na računalima, manje ili više uspješno.

Foto:

I ono što vam treba, a to je antivirusni program. U nastavku donosimo TOP 10 antivirusnih programa koje biste trebali imati, naravno jedan od njih. Ima besplatnih i naplatnih, sami odaberite svog favorita… ili predložite svoje u komentarima niže. Kako ne bi favorizirali niti jedan, posložili smo ih po abecedi.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.