Top 10 AntiVirusnih programa za mobitele

Fotografija članka: Top 10 AntiVirusnih programa za mobitele
Posebice, ukoliko ste vlasnik nekog PDA ili smartphonea, neozbiljno i neodgovorno je korištenje uređaj bez antivirusnog softvera. Kako su Windows Mobile i Symbian OS najčešći operativni sustavi na mobilnim telefonima, donosimo pregled i osvrt na antivirusne programe, namijenjene upravo njima.

1. Kaspersky Mobile Security

Kaspersky je bez sumnje najbolja protuvirusna i Internet sigurnosna usluga za mobilne telefone. Kaspersky Mobile Security rješava probleme kojima se ne želite baviti. Možete imati potpuno povjerenje znajući da vaš smartphone i njegov sadržaj imaju istu razinu sigurnosti kao i računalo. Od svih antivirusnih programa za mobilne uređaje ima najveći raspon značajki od zaštite od virusa i malicioznih prijetnji do zaštite od gubitka i krađe. čuva vašu privatnost od svuda gdje zaviruju oči i cyber- kriminalci. Blokira pristup kontaktima, slikama ili datotekama na vašem telefonu ako je izgubljen ili ukraden, ali pomoću GPS lokacije može i pronaći mjesto gdje se ukradeni/izgubljeni mobilni telefon nalazi. Uz sve ostale značajke tu je roditeljska kontrola, šifriranje osjetljivih osobnih i poslovnih podataka, blokiranje neželjenih poziva i SMS-a. Anti virusno skeniranje može se izvesti na zahtjev ili prema unaprijed određenom rasporedu. Obnavljanje (ažuriranje) se obavlja automatski putem Interneta ili tijekom sinkronizacija s PC računalom. Kaspersky Mobile Security kompatibilan je s Windows Mobile i Symbian S60 (Nokia) telefonima.

2. Norton Smartphone Security
Ne možete pogriješiti s Norton Smartphone Security. Norton nema toliko bogat skup značajki kao KMS, ali budući da je najveća tvrtka sigurnosnog softvera u svijetu, to im omogućuje da otkriju potencijalne opasnost ispred svojih konkurenata. Kao i za stolna računala koristi svoju nagrađivanu Norton AntiVirus tehnologiju automatskog skeniranja, otkrivanja, i zaštitu od štetnih virusa, crva, spywarea kako pojedinih mobilnih datoteka, tako datoteka arhiva i aplikacija. NSS pruža i anti spam za SMS. Ima izgrađen firewall koji će učinkovito štititi telefon od hakera i ostalih zlonamjernih aplikacija. Također skenira sumnjive web stranice i štititi od preuzimanja zaraženih datoteka.

Norton Smartphone Security kompatibilan je s Windows Mobile i Symbian S60 (Nokia) telefonima i svim PDA uređajima. Može se kupiti preko Symantecova on-line store.
Za Norton Smartphone Security i Kaspersky Mobile Security , jednogodišnja licenca iznosi 39,95 $.

3. F-Secure Mobile Security

F-Secure Mobile Security je svjetla i učinkovita mobilna sigurnosna aplikacija. Ovaj kompletan sigurnosni paket uključuje anti-virus, anti-spyware, firewall i daljinsko zaključavanje u slučaju krađe ili gubitka. Napredna automatska sigurnosna ažuriranja drže stalno telefon zaštićeni od najnovijih prijetnji.

Probna verzija i lista podržanih uređaja dostupni su na

***** Cijena jednogodišnje licence je $ 30, bilo za KMS ili NSS ili FS

4. McAfee VirusScan Mobile

McAfee VirusScan Mobile dizajniran je za zaštitu bežičnih uređaja, prijetnji koje potječu od više ulaza i izlaza. Otkriva zlonamjerne podatke dobivene, e-poštom, SMS, MMS ,instant porukama, privitcima, preuzimanjem sadržaja s Interneta, bilo da ste povezani preko 2G/3G mreža, WiFi i Bluetooth. Uz instalaciju koja je brza i jednostavna, McAfee VirusScan Mobile ima mogućnosti up-to-date zaštite čim se identificira prijetnje. McAfee VirusScan Mobile zahtijeva minimalnu količinu mobilnih resursa, omogućavajući vam da koristite sve funkcije mobilnog uređaja bez prekida.

Softver je dizajniran posebno za vaš telefon operacijski sustav. Cijena je 39,99 $ ali dostupan je i u Hrvatskoj preko SAGENA informatički inženjering d.o.o. i njihovih partnera. Za više informacija pogledajte stranicu

5. ESET AntiVirus Mobile
Skenira sve datoteke za viruse, otkriva i čisti poznati i nepoznati zlonamjerni kod. Ima niske sistemske zahtjeve: koristi oko 400 KB prostora za instalaciju i 1 MB RAMa za skeniranje. Temeljen je
modernoj tehnologiji i prepoznaje više datoteka i skenira ih brzinom svjetlosti . Pomoću jednostavnih naredbi filtrira SMS poruke.
Netto cijena u HRK bez PDV-a) 160,00 kn.

Op: Tvrtka Nort d.o.o. je ekskluzivni distributer antivirusnog programa NOD32 za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju.

Ukoliko želite možete preuzeti Free ESET Mobile Antivirus For Nokia Symbian S60 3rd And 5th Edition na

6. BitDefender Mobile Security
Kao i prvih 5 antivirusnih programa pruža antivirusnu zaštitu za mobilne uređaje . BitDefender Mobile Security je kompatibilan s: Windows Mobile Pocket PC versions 2002 and higher – HP iPAQ 1915, HP iPAQ 3115, Dell Axim x50v, T-Mobile MDA, Qtek S200, Motorola MPx220, Orange SPV C600, Symbian 60, (7.x/8.x) – Nokia 3230, 6600, 6680, N70, N90, Symbian80 (7.x) – Nokia 9300, 9500, etc.

7. NetQin Mobile
To je antivirusni program prvenstveno za Symbian S60, ali ga možete koristiti i na Windows mobile. Službeno je preporučen od proizvođača Nokia telefona, i, drugo, dostupan je za besplatno preuzimanje. Korištenjem ovog softvera možete skenirati datoteke bilo ručno ili možete zakazati automatsko skeniranje. NetQin će aktivno pratiti sav podatkovni promet . Koristi najnapredniju tehnologiju uz potpunu zaštitu protiv svih mobilnih najnovijih prijetnji i pouzdanu firewall zaštitu.

Link za preuzimanje:

8. Trend Micro Mobile Security 3.0
Trend Micro pomaže vam da zaštitite svoje mobilne telefone i PDA uređaje od hakera, sprječava krađe podataka i usluga. Sadrži i anti-spam tehnologiju namijenjenu filtriranju spamerskog SMS-a. Ažuriranje programa se obavlja sinkronizacijom s računalom ili putem GPRS-a, a trenutno se može skinuti verzija samo za sustav Microsoft Windows Mobile koji se nalazi na smartphones. Mobilni operateri također mogu ponuditi Mobile Security softver kao mogućnost za svoje korisnike. Njegova cijena je oko $ 30, ali možete isprobati i vidjeti kako to funkcionira, a zatim ga kupiti ako vam se sviđa.


9. BullGuard

Zaštitite svoj uređaj s BullGuard kreće AntiVirus. Ona skenira sav dolazni promet kao što su SMS i MMS poruke, Bluetooth, e-poštu i datoteke za preuzimanje za maliciozne programe. Virus baza podataka se stalno obnavlja, a 24 / 7 podrška je dostupna kad god imate problem. Cijena je malo visoka za ovaj program, oko 40 $.

Link za preuzimanje probne inačice:

10. Airscanner
Airscanner je jedan od najstarijih i najčešće korištenih antivirusnih programa za platformu Windows Mobile. On je atraktivan i jednostavan za korištenje, početnici i stručnjaci ga podjednako vole. On je brz i optimiziran za brzo skeniranje na temelju svoje zasebne, patentirane tehnologije.

Možete preuzeti inačicu za 30 dana
i ako vam se sviđa, možete ga kupiti za $ 30.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.