Što zapravo znači cloud computing

Fotografija članka: Što zapravo znači cloud computing

"Oblak" je poznati klišej kao metafora za Internet, ali kada je u kombinaciji s "računalima", značenje dobiva  različita objašnjenja . Neki Cloud Computing usko definiraju kao ažuriranu inačicu skladištenja podataka, virtualne servere dostupne preko Interneta.  Drugi stvaraju široko obuhvatan pojam, tvrdeći da sve što je s vanjske strane vatrozida je i "u oblaku", uključujući i konvencionalni outsoursing.
Cloud computing dolazi obično u fokus kada se razmišlja kako povećati iskoristivost računala ili servera, diskovne kapacitete bez ulaganja u novu infrastrukturu, obuku novih ljudi, licenciranje ili kupnju novog softvera. Cloud computing obuhvaća potpisivanje osnovne  ili pay-per-use usluge koja u stvarnom vremenu preko Interneta, proteže IT postojeće mogućnosti.  Cloud computing  u sadašnjoj fazi, pruža usluge  šarolikoj skupini od malih korisnika do velikih tvrtki. 
Možda vam sve ovo zvuči komplicirano ali video ispod će vam sve zasigurno objasniti.

Sanja Ledinek
Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.