Što je novo u Microsoft Office 12

Racunalo.com foto

Naime, teško da će se itko javiti da mu nedostaje neka funkcija u nekoj od Officeovih aplikacija; znatno je vjerojatnije da takva mogućnost već postoji, ali da je korisnik nije uspio naći. Mnogi su još za Office 97 isticali da posjeduje sve što je potrebno, no od tada je izašlo još nekoliko verzija koje su nagomilavale dodatne mogućnosti koje malo tko zaista koristi.
Istodobno, korisničko se sučelje nije znatno promijenilo: primjerice, linija s naredbama u Officeu 2003 gotovo je ista kao ona u Wordu 2.0, koji je izašao prije više od deset godina. Word 1.0 imao je stotinjak komandi koje su se lako mogle pronaći u izbornicima, no Word 2003 ima ih više od 1500 i pravi je problem pronaći neku od njih kada vam zatreba. Korisničko je sučelje za cijelo to vrijeme pretrpjelo uglavnom kozmetičke promjene – sjetimo se goleme svote koju je Microsft potrošio da bi ritualno pokopao “spajalicu”, koja je ipak preživjela do dana današnjeg.
Unatoč golemoj reklamnoj kampanji, posljednje se dvije inačice Officea prodaju lošije nego što je to Microsoft priželjkivao – a Office je svojedobno znao biti glavni izvor prihoda softverskog diva (da, veći i od Windowsa!). Još jedan Office nakrcan novim mogućnostima treba malo kome, jer većina je korisnika sasvim zadovoljna starim verzijama – no ako novi Office ponudi jednostavniju uporabu, to je već posve druga priča…
Izvor: Večernji list

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.