Tko su 7 najbogatijih milijardera korisnika Twitter?

Fotografija članka: Tko su 7 najbogatijih milijardera korisnika Twitter?

Mnoge poznate osobe širom svijeta korisnici su Facebook i/ili Twitter mreža kako bi bili povezani sa svojim fanovima on-line. No, kao i za većinu milijardera, posebno onih high teach, kao što je Lawrence Ellison (Oracle), kažu: "NE! " kada je u pitanju postavljanje profila na Facebook ili Twitter. Jedan očigledan razlog zašto ne koriste ove web stranice je to što im ne pomažu da zarade novac. Oni smatraju da je gubitak vremena povezivanje s ljudima širom svijeta na Facebook ili Twitter i daju prvenstvo nekim drugim business stvarima. Naravno, i veliku većinu milijardera ne zanimaju trivijalne stvari kao što je gdje je netko bio na odmoru ili tko sa kime u krevetu neke hotelske sobe. Umjesto toga su usredotočeni na načela koja im stvaraju novac i blokiraju sve ostalo. Međutim, unatoč činjenici da socijalno mrežne web stranice ne koriste uopće, postoje još uvijek mali broj bogatih ljudi koji ih ipak koriste.

1. Bill Gates – 40 milijardi dolara
Microsoftov predsjednik i osnivač Bill Gates je najbogatiji čovjek svijeta s neto vrijednosti 40 milijardi dolara. Naravno, u to nije uključena njegova Bill & Melinda Gates Foundation ili bilo koja druga dobrotvorna organizacije, a ako bi i to uključili, bogatstvo bi moglo biti oko stotinu milijardi dolara. Poznati američki poslovni magnat i filantrop nedavno se je pridružio Twitter-u i od tada je sakupio blizu pola milijuna sljedbenika. Na Twitter, Gates uglavnom objavljuje informacije oko Bill & Melinda Gates Foundation i do sada nije bilo ničega u vezi tehnologije.
2. Michael Bloomberg – 16 milijardi dolara
Kao najbogatiji stanovnik u New Yorku’, 67-godišnji Michael Bloomberg je osnivač Bloomberg i trenutni gradonačelnik New Yorka. Sa procijenjena neto vrijednost od US 16 milijardi dolara je rangiran kao 17. u svijetu, a većina njegova bogatstva dolazi iz njegovih 88% udjela u Bloomberg LP, financijsko softverskih usluga tvrtke. Na Twitter, on tweets o svojoj kampanji i čuva svoje pristaše te objavljuje najnovije političke vijest o New Yorku.
3. Eric Schmidt – 4.4 milijarde dolara
Eric Schmidt, CEO, SAD Google, savjetnik predsjednika Barack Obama, ima neto vrijednost od 4.4 milijarde dolara. Prije imenovanja CEO Googlea, Schmidt je bio na niz visokih pozicija mnogih poznatim IT tvrtki, a koje uključuju Sun Microsystems i Novell. Na Google-u, Schmidt dijeli odgovornost za Googleovo svakodnevno poslovanje s osnivačem stranice. Schmidt se je pridružio usluzi mikro-bloganja u prosincu prošle godine s prilično bedastim imenom eschmidt0. Ali, ekipa je ubrzo shvatila tko se krije iza imena. Za razliku od Bill Gates, Schmidt objavljuje tweets širom svijeta tehnologije, posebice Google.
4. Pierre Omidyar – 3.6 milijarde dolara
Rođen u Francuskoj, Pierre Omidyar je poznat iransko-američki poduzetnik i filantrop. On je osnivač eBay aukciji i Omidyar mreže. Trenutno, kalifornijski eBay ima preko 15.000 zaposlenih i godišnji prihod lebdi oko US $ 8 milijardi dolara. Do danas, Omidyar mreža je izdvojila više od 270 milijuna dolara kako bi za dobit poduzeća i neprofitnih organizacija koje podupiru gospodarski napredak pojedinca i potaknula sudjelovanje na više područja ulaganja, uključujući mikrofinanciranje, imovinska prava, transparentnost vlade i društvene medije. Za posljednjih deset godina, Pierre Omidyar i njegov tim su pomogli mnogim poznatim tvrtkama i start-up poput Paypal i Skype. Prije osnivanja eBay i Omidyar mreže, Pierre je bio suosnivač Ink Development Corp, koji je kasnije preimenovan eShop i preuzeo ga je Microsoft. Na Twitter, većina njegovih tweets su odgovori bliskim prijateljima, obožavateljima eBay, ili čak potpunim strancima. Ponekad je tweets o politici, i putovanjima.
5. Oprah Winfrey – 2.7 milijardi dolara
Oprah Winfrey je američki medijska ličnosti, Oscarom nominirana glumica, producent, književni kritičar i izdavač magazina. Unatoč siromaštvu s kojima se je suočavala tijekom svog djetinjstva, ona je uspjela da postane jedna od svjetskih najbogatijih i najmoćnijih žena. Osim toga, njena prisutnost i utjecaj na Twitter rezultirali su značajno povećanje u broju novih prijava za vrijeme CNN i Ashton Kutcher 1 milijuna sljedbenika utrke. S blizu 2 milijuna sljedbenika na mikro-blogging platformi, Oprah tweets o privatnom životu, dijeliti svoja razmišljanja i mišljenja o određenim pitanjima s naj lojalnijim obožavateljima.
6. Richard Branson – 2.5 milijarde dolara
Richard Branson je 261. najbogatija osoba na svijetu s neto vrijednosti US 2.5 milijarde dolara. Sa sjedištem u Londonu, Velikoj Britaniji, on je predsjednik Virgin Group. Core business područja su putovanja, zabava i stil života, među ostalima, koji uključuje svjetske klase marki kao što je Virgin Atlantic Airways i Virgin Mobile. On nije čest korisnik Twitter-a, ima samo 129 ažuriranja iako se je pridružio društvenom umrežavanju 13. kolovoza 2007. Ne iznenađuje, jer on promiče nove proizvode, događaje i razgovore vezane za Virgin Group.
7. Mark Cuban – 2.3 milijarde dolara
Mark Cuban je američki milijarder poduzetnik, vlasnik Dallas Mavericks (košarkaške NBA momčadi) i 2929 Entertainments. On je također predsjednik HDNet, televizijskog kanal u SAD-u koji emitira isključivo u HD formatu i dostupna je putem kabelske i satelitske televizije. Mark tweets o tražilici Google, You Tube i Facebook. Naravno, on piše o košarkaškoj reprezentacija Dallas Mavericks, NBA sastancima odbora i još mnogo toga.
Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.