Tko se nije uključio u barem jedan Spaces?

Fotografija članka: Tko se nije uključio u barem jedan Spaces?

Google još jednom testira vjernost svojih korisnika i spremnost na “eksperimentiranje”. Jeste li isprobali Spaces?

Oglas

Ako je itko kralj marketinga, to je Google. U ponedjeljak su s opisom nove aplikacije i najavom kako će je pustiti tijekom dana. Kroz nekoliko sekundi najbrži prsti su prenijeli vijest diljem interneta, a kroz nekoliko minuta o novom načinu dopisivanja, dijeljenja materijala i komentiranja – Spaces. Treba li nam JOŠ jedna aplikacija za dopisivanje? Ma naravno da treba, aplikacija nikada nema previše. Hoće li još jednu aplikaciju itko koristiti? Naravno da hoće (barem neko vrijeme), tim više što joj je Google autor. U kasnim večernjim satima aplikacija je napokon stigla na PlayStore i iTunes, a potom i na stranice poput APKMirror.

Na pitanje donosi li Spaces aplikacija nešto novo, odgovor je ne. I prije smo pretraživali novosti kroz različite aplikacije i preglednike te ih dijelili kopiranjem, slikanjem zaslona ili slanjem linka kroz neku drugu aplikaciju. Spaces samo omogućuje da kroz aplikaciju, koja pomalo podsjeća za Chrome, pronađete ono što želite i brzo proslijedite materijale. Možete to učiniti standardnim putem kroz aplikaciju na koju ste navikli ili na novi način, u jednu od kreiranih grupa u vašim “prostorima”. Kreiranje Spacesa je vrlo jednostavno. Stvorite grupu, imenujete ju, potrpate u nju sve što želite podijeliti, linkove, YouTube videoklipove, tekstovne poruke i pošaljete link svima kojima želite, kroz neku drugu IM aplikaciju ili na mail.

Kako je bilo najavljivano, ova je aplikacija zapravo mix svih Google servisa, jednostavna tražilica, brz pristup YouTubeu, dijeljenje linkova koje izgledom podsjeća na spremanje u Inbox, sve skupa je vrlo zanimljivo koncipirano. Okrugla ikona s prepoznatljivom strelicom dijeljenja (papirnati avion) asocira na ikonu Telegrama. Prilično neinovativno od Googlea. Ono po čemu se razlikuje je kombinacija plave i zvjezdano crne boje kojom je ispunjena pozadina. Sučelje aplikacije, kako smo već spomenuli, izgleda poput okrnjenog Chrome preglednika, ništa novo, ali dokazano funkcionalno. Kako bi sami Spaces trebao biti nasljednik Google+ zajednica dokazuju postavke, koje su vrlo slične u obje aplikacije. Google otvoreno najavljuje službeno predstavljanje Spaces aplikacije na predstojećoj konferenciji pa ćemo uskoro imati priliku vidjeti što je zapravo ekipa zamislila i što novom aplikacijom želi postići.

Aplikacija je dostupna za instalaciju na i , ali svoj Spaces možete pratiti, pregledavati i koristiti i kroz . Komentari koji su do sada objavljeni uz vijesti i vezane članke, podijeljeni su. Kao što je to s većinom aplikacija, neki su oduševljeni i upravo je Spaces ono što i je trebalo. Neki su revoltirani što uz deset instaliranih aplikacija za grupne poruke, sada moraju instalirati još jedan, neki smatraju kako se Google previše traži i kako je jednostavno ona poboljšanja koja je unio u Spaces trebao integrirati u postojeći Hangouts ili ažurirati Google+. Nećemo vam otkriti što mi mislimo o aplikaciji. Prepustit ćemo vam da sami odlučite nakon što je instalirate i testirate. Na jedno vas potičem, kreirajte barem jednu grupu, započnite raspravu o nekoj temi koja vas zanima, a potom je preselite iz virtualnog prostora u stvarni i nastavite čavrljati u živo, uz kavicu, sok ili nešto treće :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.