Tko pod drugim jamu kopa: velike razlike u performansama na Galaxy S7

Fotografija članka: Tko pod drugim jamu kopa: velike razlike u performansama na Galaxy S7

Apple je imao isti problem zbog Samsunga

Oglas

U listopadu smo bili oštri prema , nazvavši kupovinu 6S modela kockanjem. Baterija od 1700 mAh je davala drugačije rezultate ovisno čiji je procesor bio unutar uređaja.

Gotovo ista priča se sada dogodila Samsungu. Na prvim testiranjima novih modela Samsunga S7 su uočene razlike u performansama. Dakako, nije riječ o modelima S7 i S7 edge, već o razlici u performansama zbog različitih procesora: Exynos 8890 i Snapdragon 820. Zabilježeno je svega 5% razlike kod performansi CPU-a što je prihvatljivo većini korisnika. Oko toga ne želimo dizati dramu.

No, performanse u grafici se očituju i do 30%. Ovo je već bitan i značajan problem. Detaljnije ćemo o ovome pisati kada dobijemo modele na testiranje. Do tada moramo reći da smo razočarani ako se ovo pokaže kao istina.

Dobro je za reći da je ova razlika toliko velika da po benchmark testovima Exynos 8890 zaostaje čak i za pola godine starijim modelom A9 procesora. Svakako ovako nešto ne očekujete od uređaja za koji treba izdvojiti jednu prosječnu mjesečnu plaću.

tko pod drugim jamu kopa_2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.