Tko najbrže donosi Android nadogradnje?

Fotografija članka: Tko najbrže donosi Android nadogradnje?

LG V20 je bio prvi uređaj koji se nadogradio na Nougat 7.0 – sjećamo li se toga još uvijek?

Oglas

Često razgovaramo po forumima i društvenim mrežama o tome koji proizvođač mobitela najbrže dovodi nadogradnje. LG je uvijek kotirao visoko, još od vremena dok je godinama davao podršku za svoj legendarni G2. Samsung je također često pri vrhu, ali nikada ne znamo točno odrediti pobjednika…

Napravimo zato kratki pregled nadogradnji…

LG je bilo potrebno 78 dana da dovede Nougat na LG G5. I prošle godine je LG također fenomenalno odradio zadatak – u manje od dva mjeseca je doveo Marshmallow na G4 model.

Motorola, odnosno Lenovo, je također bio brz u svojim nadogradnjama. Moto Z modeli su dobili svoje nadogradnje za Nougat u roku od 88 dana – 18. studenog 2016.

Iako svi pamte HTC-u neke nesretne nadogradnje koje su kasnile, iako je vrh kompanije jamčio da će biti na vrijeme, HTC je više nego uredan po tom pitanju. HTC 10 korisnici su dobili svoje nadogradnje na Nougat verziju tjedan dana poslije vlasnika Moto Z uređaja – ukupno dakle 95 dana.

Sony je posljednji proizvođač koji je nadogradio svoje modele unutar 100 dana od puštanja. Dana 29. studenog je Sony pustio nadogradnju za Sony X Performance korisnike te su ubrzo uslijedile nadogradnje i za druge njihove modele.

Xiaomi također kotira visoko u ovom društvu. Iako mu se u kolokvijalnom razgovoru ne pridaje epitet kvalitetne podrške za korisnike, Xiaomi je nadogradio MiUI 8 za Mi5 na Sv. Stjepana, odnosno 26. prosinca. To je ukupno trajanje od 126 dana.

Iza Xiaomija je Samsung kojemu je trebalo 143 dana da pusti Nougat za svoje flagship modele. Možda im možemo oprostiti što su nadogradnju pustili tek 12. siječnja za neke korisnike, budući da je iza njih stvarno teška godina o kojoj ne trebamo previše pričati.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.