Tko ima bolju kameru? Note 4 vs Lumia 930

Fotografija članka: Tko ima bolju kameru? Note 4 vs Lumia 930

U nedjelju smo izveli u šetnju Zagrebom dva flagship uređaja. Jesu li bili dobri, provjerite sami !

Oglas

Usporedba je rađena isključivo autofokusom samog mobitela bez ručnog namještanja postavki. Time smo htjeli vidjeti ponašanje kamere u rukama nezahtjevnog korisnika. Treba napomenuti kako su fotografije snimljene u lošim uvjetima, odnosno uz pretežno oblačno vrijeme u vanjskom te umjetnu rasvjetu u unutarnjem prostoru.

Samsung Galaxy Note 4 (LIJEVO) – Samsungova perjanica sadrži kameru od 16 MP (veličina piksela iznosi 1.1 µm) sa autofokusom koja je u usporedbi sa prethodnikom opremljena i sustavom za optičku stabilizaciju slike (OIS). Veličina senzora iznosi1/2.6 inča.

Nokia Lumia 930 (DESNO) – Lumia 930 ima PureView 20 MP kameru (veličina piksela iznosi 1.12 µm) sa 26 mm širokokutnim objektivom veličine senzora 1/2.5 inča. Naravno tu je i sustav za stabilizaciju slike (OIS) kojeg bivša Nokia, a sada Microsoft mobile redovito ugrađuje u srednji i viskoki segment proizvoda. U kameri se nalazi ZEISS optika od 6 leća. Pored autofokusa ima dvo-stupanjsku tipka čijim korištenjem se smanjuju nepotrebne vibracije te postižu kvalitetnije fotografije.

Hodnik

List

Božićna kuglica

Zrinjevac

Garaža

 

Ostale fotografije nalaze se u galeriji:

 

Zaključak

Kako Zagreb u posljednje vrijeme ne zna za sunce, napravljene slike odišu spomenutim. Međutim upravo je to povećalo očekivanja od oba mobitela. Moramo istaknuti kako su slike u ovom članku izrezane i spojene što uvelike smanjuje njihovu kvalitetu. Načelno gledano obje kamere rade odlično, ali ima i razlika. Zbog vjernijeg prikaza boja (npr. lišće) i detalja poput zgrade iza drveća na Zrinjevcu kamera Lumie je u laganoj prednosti.

 

Za više detalja i ukupni dojam pročitajte naše recenzije na poveznicama u nastavku: ,  . :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.