TinnitusOFF – hrvatska aplikacija koja rješava problem šuma u uhu

Fotografija članka: TinnitusOFF – hrvatska aplikacija koja rješava problem šuma u uhu

Grupa znanstvenika, liječnika i inženjera okupljenih u tvrtci Core Interface kreirali su aplikaciju TinnitusOFF koja uklanja šum iz ušiju.

Oglas

Aplikacija TinnitusOFF uklanja neželjeni šum u uhu uz pomoć “Music-notch” terapije i uvelike pomaže otkloniti iritantan šum koji otežava svakodnevni život. Velik broj ljudi u nekom periodu života susreo se s prolaznim tinitusom (primjerice, nakon glasnog koncerta), dok 3 do 5 % populacije pati od trajnog neprekidnog tinitusa što uključuje osobe starije životne dobi, ljude iz glazbene industrije, ratne veterane i, općenito, ljude strukovnih zanimanja izloženih prekomjernoj buci i stresu.

Terapijski dio aplikacije koristi “tailor made notched music therapy”, što podrazumijeva slušanje glazbe s prigušenim dijelom zvukovnog spektra. Na taj način mozak počinje zanemarivati tu frekvenciju i zvuk tinitusa se s vremenom smanjuje.

“Music-notch” terapija je novitet u području liječenja tinitusa, a znanstveno je potvrđena u nizu istraživanja kroz proteklih nekoliko godina – istaknuo je Raphael Bene, liječnik, neuroznanstvenik i jedan od suosnivača tvrtke Core Interface zaslužne za ovu inovativnu aplikaciju.

U svakodnevnom radu s pacijentima uvidjeli smo da simptom tinitusa nije rijedak, a znatno narušava kvalitetu života. Cilj nam je bio istražiti postoji li način na koji možemo pomoći u rješavanju ovog problema. – naveo je Natko Beck, liječnik i suosnivač tvrtke Core Interface te dodao da veseli činjenica što se terapija sastoji od slušanja omiljene glazbe i pomaže ublažiti iritantan simptom tinitusa te njegovih posljedica.

Preporuka je koristiti aplikaciju minimalno sat vremena dnevno, a najbolji rezultati zabilježeni su nakon 90 minuta svakodnevnog slušanja s kvalitetnim slušalicama, u tihom okruženju.

Rezultati postaju osjetni nakon 3 – 6 mjeseci korištenja svakog dana, a napredak je moguće pratiti u statističkom dijelu aplikacije.

TinnitusOFF aplikacija dostupna je za PC, iOS i Android, a besplatna je za prvih 1500 korisnika koji se prijave na web stranici .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.