Tinejdžer fotkao selfie sa pištoljem i slučajno se ubio!

Fotografija članka: Tinejdžer fotkao selfie sa pištoljem i slučajno se ubio!

Nailazeći na ovakve priče često se pitamo pa kuda to svijet ide i kako je moguće uopće da se ovakve tragične stvari događaju?

Oglas

Nije prvi put da vam pišemo o tome koliko je popularnost fotkanja selfija uzela maha te pojedinci sve češće u potrazi za svršenom selfie fotografijom naprave jedan korak previše koji ih vodi ravno u – smrt. U svijetu je zabilježeno dosta slučajeva u kojima osoba koja fotografira svoj selfie nekim nesretnim slučajem pogine, a najnovija priča stiže iz Indije. Naime, u Indiji je zabilježen povećanje za čak 40% smrtnih slučajeva prouzrokovanih fotografiranjem selfija. Dakle u razdoblju od 2014. godine u ukupnom svjetskom broju smrti uzrokovanih selfijima Indija je uvjerljivo na prvom mjestu.

Na žalost ovom se postotku pridružio 15-godišnji Ramandeep Singh koji je pozirao za selfie fotografiju sa pištoljem koji je pripadao njegovom ocu. Pištolj nije bio zakočen pa se tako nesretni tinejdžer slučajno upucao u glavu. Naravno, ovakva je ozljeda rezultirala njegovom smrću.

Od 49 selfie smrti zabilježenih u svijetu u proteklih tri godine čak ih je 19 bilo u Indiji. Ovaj je podatak bio dovoljan da vlasti u gradu Mumbai postave „no-selfie zone“ u kojima u slučaju da bilo tko pokuša okinuti selfie u tom će ga naumu spriječiti policija. Još je jedna zemlja odlučila upozoriti svoje građane na opasnosti fotografiranja selfie fotki u rizičnim situacijama i na opasnim mjestima, a to je Rusija. Tako je ministarstvo unutarnjih poslova Ruske Federacije objavilo brošuru u kojoj se nalazi opis nekoliko selfie prouzrokovanih smrti u toj zemlji.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.