Think Dirty aplikacija za iPhone otkriva gadne sastojke šminke i ostale kozmetike

Fotografija članka: Think Dirty aplikacija za iPhone otkriva gadne sastojke šminke i ostale kozmetike

Razni naftni derivati, Formaldehid, Parabeni, Sulfati, Aluminij, itd. su česti sastojci kozmetičkih proizvoda. Vrlo su štetni, a neki kancerogeni. Treba izbjegavati kozmetiku koja ih sadrži. Nažalost proizvođači  u nekim slučajevima skrivaju sastojke  “kao zmija noge” da ne bi saznali čime nas truju. Aplikacija Think Dirty, otkriva  što su  proizvođači sakrili.

Oglas

Za razliku od hrane i lijekova, kozmetika nema stroga pravila označavanja sastojaka. S druge strane nismo niti svi kemičari da bi razumjeli skraćenice tipa PEG, PPG, MEA, DEA, TEA, BHT, BHA, EDTA, PCA itd. Tu uskače aplikacija Think Dirty i razotkriva koliko nas proizvođač određenog kozmetičkog preparata truje na skali od 1-10. Ocjena se temelji na ukupnoj količini štetnih tvari u proizvodu. Ocjena deset znači najviši stupanj štetnosti.

Kako radi?

Dovoljno je da skenirate barkod proizvoda ili ga potražite na popisu, i stižu na zaslon vašeg iPhonea sve informacije. U bazi se nalazi više od  70.000 kozmetičkih proizvoda iz Sjeverne Amerike i Europe, što uključuje i šminku za curke i dame. Baza se neprekidno nadopunjuje.  Također možete stvoriti popis proizvoda koji se već nalaze u vašem kupaonskom ormariću, kozmetičkim torbicama, i dobiti njihov rejting.  Aplikaciju možete preuzeti .

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.