Tetris The Movie – popularna video igra dolazi u kino dvorane!

Fotografija članka: Tetris The Movie – popularna video igra dolazi u kino dvorane!

Popularna video igra iz ’80-tih godina prošlog stoljeća mogla bi se pojaviti kao naučno-fantastični triler, u novom filmu koji će se vjerojatno zvati “Tetris The Movie”.

Oglas

Čini se kako će ovu priču omogućiti kineski multimilijunaš i medijski mogul Bruno Wu. Ova je produkcijska priča počela još 2014. godine, a predviđeni budžet od čak 80 milijuna američkih dolara govori nam kako ovo neće baš biti mačji kašalj. Ovu kinesko-američku koprodukciju odradit će i producent Larry Kasanoff (Lego i Mortal Combat projekti), a za sve je zadužen Threshold Global Studios.

Ovoga puta nećete “blokove” spuštati na ekranu, nego ćete gledati film o tko zna čemu. No, ono što je sigurno je kako će se film Tetris The Movie snimati 2017. godine na lokacijama u Kini i još nekim lokacijama. Glumačka ekipa nije potvrđena, ali se spominju neka popularna kineska glumačka imena.

Tetris je logička videoigra koja se pojavila 1984. godine i jedna je od najpopularnijih video igara ikad napravljenih. Njen je tvorac ruski znanstvenik Aleksej Pažitnov, koji je radio kao programer u računalnom centru Sovjetske akademije znanosti. Vjerojatno nitko ne zna u koliko je primjeraka prodana, ali evo jedan noviji podatak – samo na mobilnim platformama je skinuta više od 500 milijuna puta.

Tako stara, a tako popularna… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.