Testiramo iPhone 5 o kome svatko ima svoje mišljenje, a nama na prvu, izgleda sjajno

Fotografija članka: Testiramo iPhone 5  o kome svatko ima svoje mišljenje, a nama na prvu, izgleda sjajno

Apple je polarizirao društvo, a ljudi imaju tendenciju da vole njihove proizvode ili ih mrze. Najnoviji proizvod, iPhone 5, upravo se savršeno uklapa u priču oko fanova i mrzitelja,  i ušetao je u našu redakciju.

Oglas

Uhvatili  smo ga za korisničko testiranje i imamo prve blic dojmove. Nismo mislili da će nam se sviđati prema dosadašnjim objavljenim fotografijama  ali  uživo, druga je priča. Nije baš tako duguljast ;) Stvarno je fini komad hardvera.

Tanak profil je impresivan. Stavite li ga u džep, možete u potpunosti zaboraviti na njega dok ne sjednete na neku kavicu ili vruću čokoladu, pa je red da ga izvadite na stol :)  Prednja strana je izrađena od stakla, a leđa i bočne strane su od aluminija što ostavlja dojam čvrstoće. Koliko je doista čvrst nećemo utvrditi jer ipak ne mislimo raditi crash test.

Gledajući na cjelokupni dizajn, ne samo vizualni, trebamo vjerovati Appleu da iPhone 5 je potpuno redizajniran. Ne sumnjamo da je promjena dimenzija kućišta zahtijevala puno prilagodbe svih komponenti i da je napravljen uspješan preustroj.

Zaslon nema šareni sjaj Samsungovog Super AMOLED zaslona, ali iPhone 5, ima najoštriji LCD. Isključen zaslon izgleda crnije nego na 4S modelu dok na jakom suncu dobiva plavičastu izmaglicu u refleksiji. Tamni elemente u jakom suncu su teško vidljivi. Čini nam se da HTC One X ima bolji zaslon u ovom pogledu, ali opet iPhone 5 je nešto bolji u odnosu na Samsung Galaxy S III, kome zaslon nije najjača točka. Sučelje je praktički nepromijenjeno osim samo nekoliko manjih izmjena. Nema ništa revolucionarno. Središte za razmjenu poruka je  također ostalo gotovo nepromijenjeno tijekom vremena. Nova značajka je diktat opcija kojoj se pristupa pritiskom na gumb pored ikone. Isprobati ćemo i to.  Uređaj je dostupan putem naših mobilnih operatera i cijene variraju o tarifama:

Koliko je stvarno vrijedan iPhone5, naša detaljna zapažanja vezana uz poboljšanja, ali i mane, moći će te pročitati na našem i vašem portalu Racunalo.com,  kroz nekoliko dana u standardnoj detaljnoj, objektivnoj i IT korektnoj recenziji. A mi se sada idemo uhvatiti posla :D

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.