Testirali smo: WhatsApp video pozivi

Fotografija članka: Testirali smo: WhatsApp video pozivi

Hmmm… zlatna sredina bismo rekli

Oglas

WhatsApp video pozivi su stigli i kod nas, a već smo ih danas testirali. Nakon megabajta i megabajta skurenih na razgovore, možemo odmah reći da smo zadovoljni uslugom.

WhatsApp je najraširenija, odnosno najkorištenija aplikacija za razmjenu poruka, a nakon uvođenja internet poziva, mogli smo svi pretpostaviti da će ubrzo doći i video pozivi. Za pristup video pozivima je potrebno dodirnuti tipku telefona u gornjem desnom kutu i stisnuti “Video poziv”.

Ako osoba ima ažuriranu verziju WhatsAppa, prikazat će joj se video poziv na zaslonu uređaja. Kvaliteta poziva uvijek ovisi o kvaliteti veze. Glede same kvalitete, osnovnih 4 Mbps u downloadu i 0,5 Mbps za upload će biti dovoljno za solidnu kvalitetu poziva. Igrat će ulogu i odziv, odnosno ping za kojeg se preporuča da bude oko 20 ms kod svih poziva (što manje, to bolje).

screenshot_20161116-180106Ono od čega WhatsApp pati (kao i Facebook Messenger video pozivi) je uspostava poziva ako vam je pukao signal. Dakle, pukne li Wifi ili veza, jednostavno poklopite i nazovite opet. “Telefonski”, odnosno “obični” pozivi imaju malo bolje riješenu ponovnu uspostavu od video poziva.

Što se tiče sam kvalitete slike, rekli smo da ona puno ovisi o kvaliteti veze. Vidjet ćete i sami da je slika ovdje negdje sa Skypeom i Messengerom pa ne možemo istaknuti nekog pobjednika na prvu. Rekli bismo ipak da Skype ima još uvijek malo više iskustva s poteškoćama pa kod međunarodnih video poziva imamo malo bolju sliku na Skypu (Zagreb – Boston).

Glede potrošnje podataka, možemo reći da su i WhatsApp i Skype izjednačeni. Prosječno su trošili 3 MB za jednu minutu razgovora (oko 15 MB za 5 min razgovora video pozivom) pa ovdje ne bismo isticali pobjednika.

WhatsApp kao najkorišteniji medij za komunikaciju na svijetu je ovim napravio veliki korak naprijed za komunikaciju među korisnicima. Video pozivi će se sada sigurno još više koristiti u svijetu i očekuje nas zanimljivo razdoblje u komunikaciji. Preporučamo da ažurirate aplikaciju i ugodno iznenadite nekog prijatelja video pozivom već danas.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.