Test: Sony Ericsson Hazel

Fotografija članka: Test: Sony Ericsson Hazel

Međutim, ovaj telefon ima tehnički mnogo za ponuditi. Dizajn na prvi pogled ne djeluje nešto više nego prosječni, pomalo sliči modelu W910i, ali design stražnje strane je lako savijen što omogućava držanje telefona ugodnim i sigurnim. Dimenzije: 102,5 x 49,5 x 16 mm i težine 120 grama.

 

Prednjim dijelom dominira od mineralnog stakla TFT veliki zaslon, 2.6 "256K boja, ne osjetljiv na dodir, konvencionalne rezolucije 240 x 320 piksela, otporan na površinske ogrebotine i izvrsne čitljivosti na suncu. Svjetlina se može podesiti u pet faza. Hazel također uključuje senzor koji automatski kontrolira pozadinsko osvjetljenje. Ispod su upravljački gumbi tradicionalnog izgleda. Na desnoj strani su tipke za kontrolu glasnoće ili zumiranje.

Tipkovnica bi mogla dobiti čestitke.  Tipkati je udobno, zahvaljujući optimalnoj veličine, čvrstini i nježnosti pojedinih gumba. Crna verzija koristiti bijelo pozadinsko osvjetljenje, a crvena blago ružičasto. Zaključavanje tipkovnice je standardni "sonyericsson – ključ. Proizvođač navodi kako je ovaj mobilni uređaj vodootporan. Testirali smo. Da, vodo otpornost se odnosi za malo zapljuskivanje, ali uron  zahtjeva postupak sušenja ili ti spašavanja komponenti. Na sreću bio je samo vrlo, vrlo kratko uronjen u vodu.

Na početnom zaslonu možete prikazati widgete. Možete odabrati Facebook, MySpace i Twitter klijente, kalendar primjena ili Walk Mate Eco. Facebook status ažuriranja nudi i mogućnost pisati vaš status izravno na početni zaslon.  Između aplikacije prebacivanje je jednostavno i brzo. Osim toga, na početnom zaslonu možete postaviti nekoliko gotovih Java aplikacija ili bilo koju Java aplikaciju kao wallpaper.  Postoje četiri prikaza opcija: tema, izgled, 3 x 4, pojedinačni ili horizontalno rotirajući popis ikona. U stvari sve možete prilagoditi, ali ne i vrijeme. Na početnom zaslonu možete tražiti kontakte unosom znakova kao što je za T9 rječnik.

Interna memorija pruža impresivan prostor pohrane veličine oko 250 megabajta. Ova memorija može se dopuniti microSD karticom do 16 gigabajta.  Telefonski imenik može pohraniti 1000 kontakata.  Telefon nije smartphone, i ne možete baš svašta instalirati osim ograničenih Java program koje je malo teže za naći. Međutim, Sony Ericsson Hazel ima ugrađen prilično dobar broj aplikacija: AccuWeather, Neo Reader, program za shopping liste i program vježbanja Tracker, ECOM, čekovna knjižica, zeleni kalkulator, Standby worldclock 3D, Wisepilot i Youtube. Zanimljivo je što mobilni uređaj možete koristiti kao svjetiljku. Ona koristi LED bljeskalicu sa stražnje strane telefona. Rasvjetu može podesiti na stalno, 1 minutu, ili poslati SOS signal.

Primljene SMS i MMS poruke su kombinirane u zajedničku mapu. Prikazane su kao liste ili u tradicionalnom obliku razgovora. Uređivač poruka je vrlo OK, jednostavno možete dodati datoteke objektima i poruke se automatski mijenjaju za multimedijske. Uređivanje teksta i multimedijske poruke prebacuju se ručno.

Što se tiče organizatora, možete unijeti podatke do pet godina unaprijed. Za sve podatke možete podesiti / postaviti vrijeme, ton, volumen, sliku, tekst napomene odgode i alarm. Kalendara prikazuje aktivne zapise u mjesečnim pred pregledu i istaknutim danima. Mjesečni pregled se nije mijenjao godinama kod SE modela i, iskreno, zastario je. Možda bi ovdje mogli reći da su mogućnosti kalendara slabe, ali ipak to nije smartphon na koga smo navikli. Prednost je usklađivanje s Google kalendarom.

Za pohvaliti je i izvrsna kvaliteta zvuka tijekom razgovora budući da ima aktivator protiv buke. Podržava mreže GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHZ), WCDMA/HSDPA (900/2100 MHZ). Da, i ima mogućnost zrakoplovnog načina rada

Sutra slijedi drugi dio: Internet i još ponešto

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.