Test: Sony Ericsson Hazel / Povezivost i navigacija

Fotografija članka: Test: Sony Ericsson Hazel / Povezivost i navigacija

 Podržane su  7.2 Mbps HSDPA, kao i 2.0 Mbps HSUPA. Ne smijemo zaboraviti niti Bluetooth i sigurnosne kopije Class 10 GPRS i EDGE za područja gdje nije dostupan 3G. Sony Ericsson Hazel zahvaljujući odličnoj podršci za povezivanje možete koristiti kao modem.

Naravno, pronašli smo sasvim slučajno jednu mušičavost kod spajanja na WI-Fi mrežu. O čemu se je točno radilo: Prilikom upisivanja potrebnih pristupnih podataka u zaštićenoj mreži nikako nismo mogli napisati prvo početno slovo kao malo slovo kako je to lozinka zahtijevala. Iako smo koristili tipku za pisanje malog slova, prvo slovo se je automatski pretvaralo u veliko i to nekoliko puta. Naravno, nismo se uspjeli povezati na mrežu. To je bio jedini neuspjeli pokušaj povezivanja.  Da li je to možda bug ili je taj dan bio vođen Garfildovskom logikom, iskreno odgovor ne znam. 

Web preglednik lako može konzultirati web i WAP stranice. Hazel dolazi s odličnim web mobilnim preglednikom NetFront 3.5. što pruža brzo, glatko pregledavanje i možete se kroz tekstove kretati pomoću strelica.  Zahvaljujući akcelerometru podržan je pregled stranica u okomitom i vodoravnom modu. Grid prikaz prikazuje cijelu stranicu. Obilje prečaca poredani su u neku vrstu stabla na početnom zaslonu, odmah ispod adresne trake i opcije traženja.  To daje brzi načina za pristup besplatnom sadržaju, kao što su pjesme, igre i isječci. Preglednik ima RSS podršku i punu flash potporu.  Možete gledati video zapise na Youtube iz samog preglednika.

Da bi vam stvari bile jasnije pogledajte video prilog:

E-mail klijent automatski preuzima postavke popularnih servera. Nakon uspješnog povezivanja, i postavljanja e-računa automatski može preuzeti do 100 najnovijih  poruka u memoriju. Tako proizvođač navodi. Budući da se u našem e-mail sandučiću nije prije korištenja nalazilo više od dvadesetak nepročitanih poruka istinitost ovog navoda nismo uspjeli potvrditi niti negirati. Ali, svih naših dvadesetak poruka se je odmah spustilo u Hazel. Isto tako, ne sumnjamo previše u navode proizvođača jer smo vidjeli opciju kojom se može ograničite broj i veličina preuzetih poruka u dijelu promjena postavki. Interval automatskog preuzimanje počinje u pet minuta. Interesantno je što e-mail može biti pohranjen u obje memorije (u sam uređaj i microSD karticu).

Klijent podržava POP3 i IMAP4, što također uključuje mogućnost stvaranja više računa. Hazel nažalost se neće uhvatiti u koštac s Office dokumentima kao privicima, osim  što ih možete spremiti na memorijsku karticu. Profesionalniji korisnici će cijeniti da Hazel se može sinkronizirati na Exchange. Da li će raditi ovisi o tome kako je vaš Exchange poslužitelju postavljen. U našem slučaju sve je radilo OK. Ugodno iznenađenje je bila mogućnost pogleda HTML oblika zapisa e-pošte. 

Za odmor oko nastavka čitanja testa slijedi još jedan video prilog:

Za navigaciju, možete koristiti dvije opcije:  Classic mobilno navigacijsko rješenje, bez operativnog sustava Google Maps, čiji je glavni nedostatak je on- line preuzimanja karata.

Druga aplikacija je Wisepilot , koja također koristi karte od NAVTEQ on-line, ali ovaj navigacijski program je više funkcionalan.  Wisepilot može izračunati rute, nudi 3D detaljne karte raznih postavki i GPS modul. Pretraživanje lokacija je vrlo brzo.  Uređaj dolazi s Wisepilot opcijom besplatnog korištenja za samo 30 dana,a nakon toga morate kupiti licencu. Prema proizvođaču svakih 1000 km uz prevagu autocesta konzumira oko jedan megabajt podataka.  Nažalost, ovu opciju nismo mogli isprobati jer to je ipak testni model koji smo koristili kraće vrijeme.

Treći dio: Multimedija i pokoja dodatna sitnica

Imate li još malo strpljenja pogledajte i ovaj video prilog vašeg možda budućeg mobilnog ljubimca:
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.