TEST: microlab M-700U – Just Listen! Ni zvučnici nisu više kao što su nekada bili!

Fotografija članka: TEST: microlab M-700U – Just Listen! Ni zvučnici nisu više kao što su nekada bili!

Sjećate se kako su izgledali zvučnici prije recimo 5 godina? Kažete isto? U pravu ste. A koje su im bile mogućnosti? Iste? E, tu ste pogriješili, a evo i zašto.

Oglas

Novi zvučnici koji nam dolaze iz kineske kompanije Microlab Electronics, kao i mnogi drugi zvučnici koji se danas pojavljuju na tržištu, više nisu samo zvučnici. Radi se o multifunkcijskim uređajima koji mogu “odrađivati” više različitih stvari, odnosno zadovoljavati više različitih potreba korisnika. Model zvučnika koji nose oznaku M-700U je upravo takav – to su istovremeno i zvučnici i radio prijemnik, a glazbu odnosno audio zvuk mogu reproducirati iz računala, s USB ili SD memorijske kartice.

Jedno brzo pitanje – možete li nam nabrojiti bar još dva multifunkcijska uređaja? Vjerojatno vam na pamet prvo padaju multifunkcijski “all-in-one” pisači, što je točno – oni danas ispisuju, kopiraju, skeniraju, a neki čak šalju i faks dokumente, sve za nekoliko stotina kuna. Drugi multifunkcijski uređaj je smartphone – telefoniranje, Internet, audio i video player, navigacija – sve su to funkcije za koje ste prije morali kupovati više uređaja, a danas samo jedan “pametni telefon” odrađuje sve te poslove. Valjda ga zato i zovu pametnim :)

Vratimo se mi na naše zvučnike koje smo testirali. Ono što nam se posebno svidjelo je mogućnost samostalnog rada zvučnika. Naime, ne morate imati upaljeno računalo kako bi reproducirali glazbu s radija ili USB i SD memorijskih kartica, jednostavno ih upalite, na daljinskom upravljaču odredite koji će biti izvor i pustite ga “u pogon”. I to je to, stvarno jednostavno.

Zvučnici je automatski prepoznati glazbene datoteke na vašim memorijskim karticama i odmah početi svirati. Proizvođači tvrde kako su daljinski upravljač napravili tako da čim više bude “user friendly” kako bi ga korisnici mogli čim jednostavnije koristiti. To vam možemo potvrditi jer nema previše tipki, no one su složene logički, jednostavno.

Spomenimo kako se radi o 2.1 zvučnicima, dakle subwoofer i dva satelita, ukupne snage od 46 Watta. Zvuk je prilično čist i dobro balansiran (što možete kasnije vidjeti i na video prilogu), no kod osjetnijeg pojačanja dolazi do vibracije stražnjeg dijela što umanjuje kvalitetu zvuka. No, ako to znate izolirati, nećete imati problema. Ili nemojte pojačavati kako bi budili susjede :)

Dizajnerski gledano možemo reći da nam se sviđaju, a i uklopit će se u različite prostore i interijere. Imaju široku multimedijsku namjenu (filmovi, TV, DVD, MP3, MP4,…) tako da će se dobro uklopiti u vaš svijet. Još jednom ponavljamo kako su vrlo jednostavni za korištenje, nema tu neke velike filozofije. Kao što i sam slogan kaže – Just Listen! Sve detalje o ovim zvučnicima možete pronaći u ovom .

Spomenimo na kraju kako su Microlab M-700U zvučnici već u prodaji u Hrvatskoj, cijena im je vrlo pristupačna, tek nekih 385 kuna, što je vrlo pristojna cijena za njihove mogućnosti. Za detalje se raspitajte u Asbisu. (www.asbis.hr)

+ Hvalimo
+ dizajn
+ samostalan rad bez računala
+ cijena

– Zamjeramo
– snaga zvučnika (mogla bi biti jača)
– prilikom osjetnijeg pojačanja vibrira stražnji dio i izobličuje zvuk
– prednja strana se lako umaže (otisci prstiju)
– skroman broj ulaza/izlaza

Microlab M-700U – tehničke specifikacije (eng):

POJAČALO
Output power    46, Watt RMS
Power distribution    14х2+18, Watt
Harmonic distortion    0,3, % (1Watt, 1kHz)
Frequency response    35-20 000, Hz
Signal/Noise ratio    75, dB
Separation    45, dB

ZVUČNICI
Tweeter driver type    2,5,
Tweeter rated power    14, Watt
Bass driver type    5,
Bass rated power    18, Watt
Material    MDF/plastic
Remote control    1

SUČELJE
Output    2RCA
Input    3,5 stereo,RCA
Auxilliary    USB,SD

DIMENZIJE
Satellites    90 x 75 x 180, mm
Subwoofer    165 x 290 x 240, mm
Product Net weight    4,40, kg

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.