TEST: microlab MD112 mini prijenosni zvučnik, čitač SD kartica i FM radio, simpa gadget

Fotografija članka: TEST: microlab MD112 mini prijenosni zvučnik, čitač SD kartica i FM radio, simpa gadget

U današnjem testu imamo digitalni MD112 Mini Speaker, praktičan i ne preskup gadget tvrtke microlab. Ovaj mali zvučnik namijenjen je slušanju glazbe bilo s mobilnog telefona, MP3/MP4 svirača, laptopa, tableta, bez da koristite slušalice.

Oglas

 

Specifikacije:
 

Izlazna snaga zvučnika je 1W RMS s frekvencijskim odzivom od 150 do 20.000 Hz. Ulazna osjetljivost iznosi 400mV, distorzija ≤ 1% ( izlazna snaga 0.5W), dok je omjer signala i smetnji: 60dB ≥. Glazba zrači u svim smjerovima istom intenzitetom glasnoće. Zvuk na visokim frekvencijama i bas se ne može se usporediti s velikim zvučnim kutijama, ali za takvog mališana je sasvim OK.

 

Dizajn i funkcionalni elementi 

 

Iz perspektive dizajna izgleda nam baš cool, aerodinamičnim oblikom poput neke NLOa. Lako se može uklopiti u svaki interijer i naravno možete ga uvijek ubaciti u ruksak, torbu pa čak i u džep. Za putovanje je uvijek spreman. Samo je 5.2 cm u promjeru i mase 209 grama.  Uređaja je izrađen od sjajne ABS plastike i dostupan u nekoliko boja: žutoj, crnoj, bijeloj i crvenoj.  Sve kontrole i priključci nalaze na donjoj strani:

 

Povežete li MD112 na računalo putem miniUSB kabela i koristite kao čitač kartica, to učinite baš ako morate.
Naime, brzina prijenosa je ispod 1MB/sek.

 

 

Dodatno ima ugrađen i FM radio visoke osjetljivosti (4dBuV) koji može pohraniti do 20 postaja. Ugrađena antena ima odličan prijem ali ponekad su mali pokreti dovoljni da se kvaliteta signala izgubi.

 

 

Dolazi s 3C certificiranom litijskom punjivom baterijom kako bi se osiguralo sigurno korištenje. Vrijeme punjenja je oko tri sata. Nakon punjenja bila nam je dostatna za više od šest sati reprodukcije glazbe, ali na srednjem intenzitetu glasnoće.

Pakiranje sadrži: 3.5mm audio kabel, mini USB kabel, remen za ruku, kratki priručnik.

Nedostatak:  nedostatak bilo kakvog prikaza za kretanje kroz mape kada se koristi SD kartica

Cijena zvučnika varira u rasponu od  150 HRK – 180 HRK, ovisno o trgovini. Uređaj za potrebe testiranja ustupio   

Foto&video: racunalo.com by  Sanja Ledinek

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.