TEST: LG BD390 stigao i u Hrvatsku

Fotografija članka: TEST: LG BD390 stigao i u Hrvatsku

TEST: LG BD390 stigao i u Hrvatsku

LG BD390 dolazi u kartonskoj kutiji poput svake druge, umotan u gumenu dekicu i sa svim dodacima – višejezičnim uputstvima i kablovima (od kojih je jedan HDMI) te instalacijskim CD-om s Nero MediaHome 4 udobno smještenima u zasebnu kartonsku kutijicu označenu "Accessory". I samo jednom R03 (AAA) baterijom! Ne, nije netko zaboravio zapakirati drugu – jedna je dovoljna za priloženi daljinski upravljač!

Osim što je osjetno veći od modela BD370, BD390 se može efikasno kamuflirati među ostale blu-ray playere na polici trgovine – četvrtast jednostavan oblik oštrih linija i refleksna staklasta prednja maska s "pinjkom" tirkiznoga recept je prema kojem mnogi proizvođači dizajniraju svoje blu-ray plejere. čak smo i zakošeni gornji rub s tipkama za paljenje i izbacivanje ladice te okrugle male gumbe za kontrolu reprodukcije već negdje vidjeli – kod Philipsa i Sonyja, recimo. Ali čekaj, nešto se tu ipak ističe…gle, pa to je srebrna, grubo teksturirana šljokasta traka na vrhu playera koja se proteže cijelom njegovom širinom a koja bode oči svojom neprimjerenošću. I dok umjereni konformizam mogu oprostiti, jer je očita bila namjera uklapanje u AV sustav malo više klase smirenog dizajna, nedostatak dobrog ukusa nikako ne mogu.

A gdje je USB utor? Eto ga skroz na desnoj strani prednje ploče, kako se skriva iza jedva uočljivog malog poklopca kojeg će teško otvoriti oni koji redovito grizu nokte. Barem USB utor ne nagrđuje elegantnu prednju masku kad nije u upotrebi te ako ga ne zaboravite vratiti na mjesto. Vjerojatno nećete, jer kad je i skinut mali poklopac slobodno i oku vrlo nametljivo visi na kratkoj gumenoj traci.

Kruženjem pogledom oko playera zaustavljam se na stražnjoj ploči. Uz poslovične HDMI, komponente i kompozitne video priključke, Ethernet LAN priključak (kojeg ionako mora imati svaki Blu-ray player kompatibilan s BD profilom 2.0), te koaksijalni i optički digitalni audio i analogni stereo izlaz, tu se našlo čak 8 analognih audio izlaza. Riječ je o 7.1 analognim izlazima pomoću kojih se na surround AV prijemnicima bez ugrađenog HD audio dekodera može dobiti kvaliteta nekomprimiranog HD zvuka iz DTS-MA i Dolby TrueHD zapisa, jer taj dekoder je već ugrađen u BD390. I još nešto je ugrađeno, a što je također uzrok velikom iščekivanju i ne vidi se izvana -bežični mrežni adapter 802.11n specifikacije.

Cijeli test pročitajte na HDtehnici na linku niže.

TEST: LG BD390 stigao i u Hrvatsku

Izvor:

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.