Test kamera: Samsung Galaxy S4, HTC One, iPhone 5 i Lumia 920 – što kažu foto profesionalci

Fotografija članka: Test kamera: Samsung Galaxy S4, HTC One, iPhone 5 i Lumia 920 – što kažu foto profesionalci

Profesionalni fotograf je  usporedio  kvalitetu kamera top modela Samsung Galaxy S4, HTC One, Apple iPhone 5 i Nokia 920 Lumia.

Oglas

Možda se neki pitaju, zašto nije uključena ?  Odgovor je jednostavan. Proizvođači ovih modela naglašavaju u marketinškom dijelu upravo kvalitetu svojih kamera dok Sony istu posebno ne ističe.  Rezultati testiranja su pokazali da niti novi high-end smartphonei ne mogu držati korak s pristojnim kompaktnim fotoaparatom, iako sa svakom generacijom omogućavaju bolju kvalitetu slike.

Niti jedan od uređaja nije dobar baš u svemu.  Sa svojim 13 MP senzorom jasno daje najviše detalja u dobrom svjetlu i Flash izvedba je pristojna. i je još uvijek dobar izbor za mobilne fotografa, s dobrim detaljno snimanje i daje ugodne slike u dnevnom i noćnom svijetlu.

je pokazao da je najbolji za snimanje portreta na suncu, dobar je za snimanje scena pri slabom osvjetljenju ali samo na rezoluciji od 4 MP. Upravo kao što smo i mi uočili,ako se objekti kreću noćne slike neće biti uspješne. HTC je nedvojbeno najbolji mobilni uređaj za fotografiranje s bljeskalicom. Recenzenti nisu bili impresionirani mogućnostima kamere. Uočili su vrlo jake šumove što rezultira vrlo mekim slikama.


Puni test autora Larsa Rehma od strane dpreview  možete pronaći na ovom gdje je test izvorno objavljen. Svakako pročitajte i pogledajte sve detalje jer bilo koji amater teško da će pozornost staviti na neke elemente kao što to rade profesionalci i znati osigurati podjednake uvijete tijekom testa za sve modele koje istovremeno testira.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.