MeniTražiInfo

  Testirali smo


  Nalazite se ovdje: Početna stranicaTestirali smoTest: HTC Windows Phone 8S – ostavlja opće ugodno iskustvo
  Test: HTC Windows Phone 8S 12

  Test: HTC Windows Phone 8S – ostavlja opće ugodno iskustvo

  Autor: , 1979 Pregleda

  Naša ocjena:

  4

  Vaša ocjena:

  4.79

  (31 glasova)

   Testirali smo još jedan HTC-ov model koji nosi potpis Windows Phone 8, srednji model HTC 8S , vizualno tanak i kompaktnog tijela.

   Ništa nije manje zanimljiv od HTC Windows Phone 8 X  modela i mislimo da bi se nekim potrošačima  mogao više sviđati od velikog brata jer je manjih dimenzija 120,5 x 63 x 10,3 mm i cjenovno jeftiniji. Dostupan je putem  Vip webshopa po  cijeni   2499 kn bez ugovora, ali  može se nabaviti povoljnije putem blagdanske  akcije” 50% popusta na  mobitel i tarifu. Model se također nalazi u ponudi Hrvatskog telekoma po cijeni od 2 498,00 kn ali uz tarife opet je moguće kupiti uređaj jeftinije.

   Ova cijena donosi i skromniju tehničku specifikaciju u odnosu na HTC WP 8X model. Pokreće ga 2-jezgreni Qualcomm Snapdragon S4 procesor MSM8227 radnog takta 1 GHz, s 4 GB flash memorije (oko 1.7 GB dostupno za korisnike) i samo 512 MB 32 bitnog RAM-a Set instrukcija temelji se na ARMv7 arhitekturi.

   Procesor ima Adreno 305 čip za grafiku i dostatan je za igranje grafički intenzivnijih igara. Bez obzira na navedene specifikacije model je nevjerojatno brz. Svi izbornici i opcije se otvaraju odmah, nema nikakve odgode, ali vjerujemo da bi se zbog niskog RAMa povremeno ipak mogao vidjeti neki lag.  Dvadesetak dana druženje s modelom je prekratko da baš uočimo sve nedostatke.


   Tu je stariji set Bluetooth +EDR (2.1 umjesto 4.0), Wi-Fi 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n i GPS /A -GPS. Svi rade svoj posao sasvim u redu. GPS veza uspostavlja se brzo čak i unutar zgrada. To bi dodatno pohvalili. Ako imate smartphone s Bluetooth zvučnicima ili slušalicom, kada pristigne tekstualna poruka, uređaj će kroz softver pročitati vam poruku. Relativno i dobro funkcionira s obzirom na složenost našeg jezika. Ako ništa drugo, barem će te se nasmijati.  Podrška za GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, HSUPA, mreže dio je paketa kao i Light sensor, Proximity sensor. Kvaliteta zvuka govora je u redu.

   HTC je u model WP8X uključio Beats Audio tehnologiju, kroz dva mala pojačala koje potiču zvuk iz uređaja u slušalicama i daju određeni stupanj pojačanja zvučniku s 1W na 2.5W. Međutim, ovaj model nema fizičkih pojačala već je samo instalirana aplikacija koji pruža obavijesti nakon što smo uključili slušalice s mogućnošću prebacivanja postavki beatova.

    

    

   Sviđa nam se što usprkos činjenici da  model  je jeftinija inačica WP8, ima kapacitet Li-Ion baterije od 1700 mAh,  ali se  ne može se od strane korisnika jednostavno zamijeniti. Prosječnom korisniku može na jednom punjenju izdržati do dva dana. Za intenzivnije korištenje njen kapacitet je dostatan sigurno od 7 sati ujutro do 18 sati, kada preostaje između 15 i 25 % ukupnog kapaciteta. Znači, skinete li uređaj ujutro s punjača nećete ga trebati priključiti na punjač prije spavanja.

    

    Stranice: 1 2 3 4 5