Tesla Model 3 danas će ugledati svjetlo dana

Fotografija članka: Tesla Model 3 danas će ugledati svjetlo dana

Elon Musk je najavio kako će prvi produkcijski primjerak nestrpljivo očekivanoga Tesla Model 3 danas izaći iz tvornice. Model 3 je pokušaj ove firme da približe električne automobile široj javnosti.

Oglas

Prvih 30 primjeraka iz prednarudžbe idu na isporuku 28. lipnja. A proizvodnja bi nakon proslave predaje ključeva u ruke prvih vlasnika trebala eksponencijalno rasti.

Musk kaže kako je Tesla Model 3 sa serijskim brojem SN1 već dobio sve potrebne dozvole i to dva tjedna prije nego se očekivalo te je pozvao nove vlasnike prvih 30 primjeraka Modela 3 na tulum dobrodošlice. Najavio je 100 novih primjeraka u kolovozu i čak 1.500 u rujnu. Dok bi do prosinca proizvodnja trebala dostići brojku od 20.000 primjeraka na mjesec.

Ovaj automobil već ima 400.000 nestrpljivih vlasnika koji čekaju na isporuku prednarudžbe. Prvi je puta predstavljen u Teslinom sjedištu u Kaliforniji. Već tada je Musk bio uvjeren da će isporuka krenuti prije kraja 2017. te kako neće biti boljeg automobila za 35.000$.

Kako bi ubrzali proces proizvodnje, za početak nema mnogo opcija i paketa opreme. A prema istraživanjima je samo nebo granica budući da je Tesla prestigla BMW-ov tržišni udio u Americi. Sve zahvaljujući Muskovoj viziji održivog razvoja koja uključuje autonomna vozila pokretana strujom za široke mase.

Dosadašnja dva modela, Model S i Model X su nevjerojatno skupi, jer čak i sa poticajima i poreznom olakšicom prelaze iznose od 100.000 eura. Model 3 će biti do sada najpovoljnije Teslino vozilo. Čini se da je ovo velik korak prema budućnosti električnih vozila.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.