Terrakom u 2015. zaradio 50,5 milijuna kuna, što je rast od 213%

Fotografija članka: Terrakom u 2015. zaradio 50,5 milijuna kuna, što je rast od 213%

Hrvatski telekom operator Terrakom nam se pohvalio kako je prošlu 2015. godinu zaključio s ukupnim prihodom od 50,5 milijuna kuna i time ostvario rast od 213% u odnosu na godinu ranije.

Oglas

Dobit prije kamata, oporezivanja i amortizacije (EBITDA) iznosi 1,9 milijuna kuna što je također povećanje od 60% u usporedbi s 2014. godinom.

Kako su nam rekli, značajno povećanje prihoda prvenstveno je rezultat snažne optimizacije troškova kroz restrukturiranje i konsolidaciju procesa akvizicije privatnih i poslovnih korisnika, ali i osjetnog unaprjeđenja kvalitete usluga na vlastitoj optičkoj infrastrukturi. Tomu u prilog govori i činjenica da je potražnja za internet paketima na Terrakom mreži u kontinuiranom porastu pa je tako u posljednjih šest mjeseci broj zahtjeva za takvim paketima rastao za više od 70 posto.

Terrakom na vlastitoj mreži rezidencijalne korisnike povezuje FTTH, FTTB i FTTN optičkim vezama. Vlastitom infrastrukturom prisutan je u više od 25.000 stanova na području Zagreba, Sesveta i Kutine, dok ostatak Hrvatske pokriva putem klasične telefonske linije (ADSL i VDSL).

Unatrag godinu dana našu mrežu unaprijedili smo DOCSIS 3.0 standardom čime smo dodatno podigli kvalitetu usluge, a internet brzine doveli i do 100 Mbps. Uz neke od najpovoljnijih cijena paketa na domaćem telekom tržištu, to je rezultiralo znatno manjim odljevom korisnika, stabilizacijom baze i povećanjem broja novih korisnika. Ukupni napori unatrag godinu dana rezultirali su povećanjem prepoznatljivosti branda kao telekom operatora s idealnim omjerom niske cijene i izvrsne kvalitete.
– Igor Tatarević, predsjednik uprave Terrakoma

Snažan rast ostvaren je i u segmentu poslovnih korisnika kojima osim najpovoljnijih optičkih internet veza brzine od 100/100 Mbps, nudi i usluge IP telefonije, cloud hostinga, cloud virtualnih servera te kolokacije. Hosting i kolokaciju opreme osiguravaju u vlastitom data centru smještenom u Radničkoj ulici u Zagrebu.

Strateški ciljevi za 2016. godinu obuhvaćaju širenje dostupnosti usluga na vlastitoj infrastrukturi kroz izgradnju mreže, te eventualne akvizicije i finalizaciju nadogradnje vlastite mreže na DOCSIS 3 standard i internet brzina do 100 Mbps za rezidencijalne korisnike.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.