Terrakom koristi IBM PureFlex System za pružanje hosting usluga u cloudu

Fotografija članka: Terrakom koristi IBM PureFlex System za pružanje hosting usluga u cloudu

Tvrtka Terrakom je predstavila svoje poslovanje – pružanje telekomunikacijskih usluga putem kabelske infrastrukture i usluga hostinga smještena u Zagrebu. Za to koristi IBM PureFlex System.

Oglas

Novi sustavi iz IBM-a će omogućiti Terrakomu veću kvalitetu pružanja cloud usluge čime će tvrtka spremno dogovoriti na sve veće zahtjeve korisnika. Terrakom se opredijelio za IBM-ovu Flex tehnologiju zbog otvorenosti i fleksibilnosti u izboru platformi te spremnosti za pružanje usluga „u oblaku“ kroz brzo pribavljanje odgovarajućih virtualnih strojeva i pojednostavljeno upravljanje. Platforma omogućava implementaciju cloud aplikacija u vrlo kratkom vremenu – unutar 4 minute od narudžbe usluge, što će Terrakomu omogućiti pravovremenost u pružanju IaaS usluga (Infrastructure As A Service – Infrastruktura kao usluga).

IBM PureFlex System pomoći će Terrakomu u pružanju kontinuiranog i neometanog rada te će doprinijeti značajnom smanjenju potrošnje energije.

“Za IBM PureFlex System odlučili smo se nakon opsežnog testiranja koje smo izvršili uzimajući u obzir prednosti koje donose IBM-ova rješenja temeljena na konceptu pametnijeg računarstva. Primjenom IBM-ovog Flex System integriranog rješenja ostvarit ćemo značajne uštede na području energije i prostora te ćemo osigurati prostor za nesmetan rast. Isto tako, količinu hardvera smo smanjili za 60%, a efikasnost cjelokupnog sustava za pružanje cloud usluga smo povećali za 35%. U isto vrijeme smanjili smo potrošnju električne energije konsolidacijom i automatizacijom, čime smo, osim značajnih financijskih ušteda, dodatno omogućili razvoj naše tvrtke kao odgovornog poslovnog subjekta u čijem poslovanju značajno mjesto zauzima i očuvanje okoliša”, rekao je Andrej Kalanović, član Uprave Terrakoma.

Terrakom koristi IBM PureFlex System za pružanje hosting usluga u cloudu

Uz IBM PureFlex System rješenja iz obitelji integriranih sustava PureSystems, tvrtka Terrakom je odabrala i sustav za pohranu podataka IBM Storwize v3700 uz već postojeću IBM-ovu infrastrukturu koju koristi od 2010. godine. Dio sustava se koristi kao platforma za govorne usluge, dok se drugi dio koristi u pružanju cloud usluga koje će ubuduće podržavati u kombinaciji s novim IBM-ovim Flex sustavom.

Terrakom posluje kao pružatelj telekomunikacijskih usluga od 2010. godine, a nastao je akvizicijama manjih kabelskih operatera čije je djelovanje objedinjeno u društvu Terrakom d.o.o.. Početkom 2013. godine, akvizicijom dvije tvrtke iz domene pružanja usluga IT hostinga, tvrtka ulazi i u ovaj segment telekom tržišta. Terrakom je od tada podijeljen u dvije divizije od kojih se jedna bavi isključivo hosting i cloud uslugama koje se pružaju pod brendom INSIDE. INSIDE u ovom trenutku ima oko 8.000 korisnika. Uz pomoć IBM-ove Flex System tehnologije, INSIDE je u mogućnosti ponuditi domaću cloud platformu (pod nazivom INSIDE Cloud) prema modelima privatnog, javnog i hibridnog clouda.

Terrakom koristi IBM PureFlex System za pružanje hosting usluga u cloudu

“Upravo primjenom IBM-ovih rješenja temeljenih na konceptu pametnijeg računarstva, Terrakom će biti u mogućnosti upravljati s velikim brojem različitih usluga te će moći brzo i efikasno odgovoriti na brzo mijenjajuće uvjete na tržištu te zahtjeve korisnika za novim uslugama”, rekao je Damir Zec, poslovni direktor, IBM Hrvatska.

Zorislav Sić, IBM-ov poslovni voditelj za Pure Flex platformu za područje jugoistočne Europe, o samoj je platformi istaknuo: „IBM PureFlex System je visoko performansni integrirani sustav kod kojega su sve komponente – računalni moduli, sustavi za pohranu, mreža, dizajnirani i međusobno povezani metodom iskustvenih obrazaca stečenih tijekom desetljeća IBM-ovih angažmana na infrastrukturnim projektima diljem svijeta. Ključno je spomenuti da su sve ove komponente dio IBM-ovog razvojnog portfelja te je sustav, iako posve otvoren, zapravo integriran i kontrolirano prilagođen do najdublje razine dizajna pojedine komponente.“

Više pojedinosti o rješenju IBM PureFlex System može se pronaći .

Terrakom koristi IBM PureFlex System za pružanje hosting usluga u cloudu

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.