Tematski broj posvećen računalnoj sigurnosti

Racunalo.com foto

Možete ga pročitati na adresi:
.
Ovaj tematski broj realiziran je u suradnji s CARNet CERT-om, Nacionalnim centrom za sigurnost računalnih mreža. U njemu se tako mogu pronaći informacije o tome kako se obraniti od virtualnih, ali moćnih internetskih napasnika i zlonamjernika, gdje potražiti informacije o njima te kome se obratiti za pomoć.
Tema mjeseca je dialer, računalni program kojim se ostvaruje povezanost na Internet putem analogne ili ISDN telefonske linije. Međutim, većina korisnika Interneta pojam dialer ipak će najčešće vezati uz enormno visoke telefonske račune. Valja naglasiti da se od dialera nije osobito teško zaštititi te da osnovnu pomoć možete pronaći i među Top 10 iznesenih savjeta.
Iako većina korisnika misli da nema problema s računalnom sigurnošću, bilo bi dobro da o tome promisle još jednom ako ih muči jedan od niže navedenih problema:
• dok surfaju, redovito im iskaču reklamni prozorčići koje nisu tražili,
• umjesto internetskih stranica koje su tražili, učitavaju im se neke druge, reklamne stranice,
• muče ih bezbrojne obavijesti koje dobivaju elektroničkom poštom o temama na koje se nisu pretplatili, lanci sreće, lažne privatne poruke, obavijesti o lažnim virusima ili
• ih njihov ISP i drugi korisnici prozivaju zbog neodgovornog ponašanja.
Rješenje za sve ove, ali i ostale sigurnosne probleme, možete pronaći na stranicama CARNetovog tematskog broja.
Za kraj valja napomenuti da je za sve čitatelje pripremljen nagradni kviz uz pomoć kojeg mogu testirati svoje znanje o računalnoj sigurnosti i pri tome sudjelovati u nagradnoj igri.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.