Telepathwords će vam reći je li vaša šifra dovoljno jaka ili je loša!

Fotografija članka: Telepathwords će vam reći je li vaša šifra dovoljno jaka ili je loša!

Budite iskreni sami prema sebi i recite – koliko su “jednostavne” šifre koje koristite za npr. email, Facebook, pa i bankovni račun? Kako Telepathwords može pomoći?

Oglas

Vjerujemo kako većina vas koji ovo čitate imate vrlo jednostavne šifre koje su nerijetko logične i uglavnom ih znate napamet i s njima štitite svoje razne “račune”. No, ako bi se neki haker okomio na vas vrlo će vas vjerojatno brzo “provaliti”. Datum vašeg rođendana, ime djeteta (ili žene, hehe), ime psa, mjesto gdje ste imali medeni mjesec, kao i mnogi slični nazivi – sve su to loši izbori. Zar ne bi bilo bolje da imate šifru (lozinku, password) s kojim ste sigurni, kao da npr. Schwarzenegger stoji ispred vašeg ulaza u stan? :) I opet, može li vam Telepathwords pomoći?

U tome vam zaista može pomoći novi online alat koji se zove Telepathwords. Razvio ga je ni manje ni više nego Microsoft, a sve što trebate je pristupiti njihovoj web stranici (link je niže) i isprobati svoje šifre. Kad su nepovezane s korisničkim računima, šifre same za sebe ne znače ništa.

Zanimljiv je način kako radi Telepathwords – u polje “New password” trebate unositi svoju ili željenu šifru, a Telepathwords će pokušati pogoditi koje ćete slijedeće slovo unijeti. Ako alat pogodi, iznad slova će se pojaviti oznaka “X” crvene boje, a ako ne pogodi tada će se iznad slova pojaviti zelena kvačica.

Drugim riječima, Telepathwords pokušava svojom “telepatijom” pogoditi što ćete upisati, a svoju vidovnjačku sposobnost temelji na masovnoj bazi podataka koju analizira preko tri ključna faktora:
1. dosadašnjih najčešće provaljenih fraza
2. najčešće korištenih fraza na Internetu
3. najčešće korištenih kombinacija slova i brojki

Kako upisujete slovo po slovo (karakter, brojku), iznad njih ćete vidjeti koliko je dobro Telepathwords pogodio što ste namjeravali ukucati. Testirali smo ovaj alat i zaključili kako je u prvom redu vjerojatno podešen za engleski jezik, ali smo se iznenadili kada je pogodio i neke hrvatske pojmove i to prilično dobro.

Svakako preporučujemo da isprobate Telepathwords alat – direktan je link , a ako imate koju kunu viška možete i donirati. Budite proaktivni, a ne žrtve…

Telepathwords će vam reći je li vaša šifra dovoljno jaka - ili je loša!

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.