Telefoniranje vani pojeftinjuje 60 posto

Racunalo.com foto

Za namjeru da sreže cijene roaminga Readingova je prošloga tjedna potporu dobila od šefova država ili vlada svih 25 država članica. Poduprli su je i čelnici pristupajućih zemalja Bugarske i Rumunjske, te članice Europskoga gospodarskoga prostora Island, Lihtenštajn i Norveška, a pregovarajuće zemlje, Hrvatska i Turska, morat će je preuzeti u svoje zakonodavtsvo. Nedavno je to najavilo i domaće odgovorno ministarstvo.
Glavno načelo uredbe, koju će EK sastaviti do lipnja, bit će ono “zemlje podrijetla” u kojoj god zemlji da se zatekne, putnik će u roamingu razgovarati po cijeni mjesnoga poziva svojeg operatera. Tako će Hrvat u Bruxellesu moći pozvati taksi po cijeni kao da razgovara u Zagrebu. Nazove li iz Bruxellesa kući, platit će cijenu kao da iz Zagreba naziva Bruxelles. Dolazni pozivi na mobitel postat će besplatni. EK kani propisati samo najvišu “veleprodajnu” cijenu, onu koju si naplaćuju operateri.
Izvor: Večernji list

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.