Tele2 se prvi u Hrvatskoj usudio ponuditi 4G flat Internet na mobilnim uređajima!

Fotografija članka: Tele2 se prvi u Hrvatskoj usudio ponuditi 4G flat Internet na mobilnim uređajima!

Iako smo bili pomalo skeptični kada smo dobili poziv od Tele2 kako pripremaju nešto revolucionarno, stvari su se okrenule u jednom sasvim drugom smjeru. Rekao bih – očekivanom.

Oglas

Već nekoliko godina zastupamo ideju kako je moguća samo jedna prava revolucija na tržištu mobilnih mreža, a koja je povezana uz tarife pojedinih telekom operatora. Radi se o 4G flat Internetu na mobilnim uređajima, a koje možete koristiti slično kao i fiksni Internet – platite mjesečno fiksni iznos i surfate neograničeno.

Kod Tele2 je priča podijeljena u da dijela – prvo je flat Internet na mobilnim uređajima, a drugo je flat Internet na njihovom poznatom “Pokućnom Internetu” koji je u stvari Tele2 kućni (fiksni) Internet, kako ga oni zovu. Inače, ponuda vrijedi i za privatne i poslovne korisnike.

Ono najvažnije što smo danas saznali je kako će flat Internet na mobilnim uređajima koštati 84 kune, dok će Pokućni Inernet s neograničenim prometom koštati od 169 kuna (a dobijete Huawei Wi-Fi ruter, Xbox One S konzolu za 1 kunu, kao i GTA V igru).  U Tele2 tvrde kako neće doći do usporavanja brzina, iako su napomenuli da imaju načina kako štititi svoju mrežu od “heavy downloadera”.

Ova priča o neograničenom Internetu na mobilnim mrežama tim je zanimljivija što se i nama na Racunalo.com portalu posjetitelji povremeno žale kako sa svojim fiksnim Internetom (preko bakrenih parica) ne mogu postići veće brzine od 10 ili 20 Mbps, čak i u centru velikih gradova. Isto tako, imamo i informacije kako neki korisnici na optici povremeno postižu smanjene brzine od 15-ak Mbps, što je vrlo frustrirajuće kada znate kako bi brzine trebale biti desetak puta veće. Treba biti objektivan i zapitati se koliko će biti stabilna brzina veze na ovim novim Tele2 paketima, iako mogu postići i višestruko veće brzine surfanja (download/upload) od fiksnog Interneta na bakrenoj parici. To kažemo zato jer imamo prilično negativna iskustva od jednog drugog hrvatskog operatera. No, tehnologija napreduje, pa tako i paketi i usluge, te se nadamo kako će se Hrvatska konačno maknuti s dna Europske unije po kojem već godinama “struže”, a kada je riječ o brzom Internetu, žičnom i bežičnom, te cijenama paketa. Već odavno u Americi telekom operatori nude 4G flat Internet po 40-ak dolara :)

Na naš upit da li postoje neke minimalne brzine koje Tele2 garantira za nove flat Internet pakete na pametnim telefonima odnosno Pokućnom Internetu dobili smo odgovor, citiramo: “Tele2 kao niti ostali telekomunikacijski operateri, a prema dostupnim informacijama ne garantiraju minimalne brzine prijenosa podataka jer one ovise o nizu čimbenika, prvenstveno razini signala, modelu uređaja te trenutnoj opterećenosti mreže u području s kojeg korisnik koristi uslugu prijenosa podataka. Navedeno je neovisno o tehnologiji pristupa internetu tj. radi li se o 2G, 3G ili 4G signalu”.

Nemamo potrebe razvlačiti priču o ovim paketima i njihovim kombinacijama, sve detalje možete vidjeti na .

Ono što nas svakako zanima je kako će na ovu prilično šokantnu ponudu odgovoriti drugi telekom operatori.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.