Tehničko veleučilište u Zagrebu: prvi u Hrvatskoj sa EUCIP programom

Fotografija članka: Tehničko veleučilište u Zagrebu: prvi u Hrvatskoj sa EUCIP programom

Tehničko veleučilište u Zagrebu, EUCIP

Tehničko veleučilište u Zagrebu prva je visoko obrazovna znanstvena ustanova u Hrvatskoj, koja je u redovni nastavni program uvela kolegije čiji sadržaji i znanja pokrivaju područje EUCIP CORE certifikata. Studenti specijalističkog studija Informatika na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu se od sada, tijekom svog redovitog studiranja, besplatno pripremaju za polaganje ovog ispita.

Nakon uspješnog završetka programa i polaganja ispita čiji je naglasak na primjeni znanja u praksi, studenti dobivaju međunarodno priznatu diplomu za temeljna ili specijalistička znanja u području profesionalnog bavljenja informatičkom strukom.

Cilj uvođenja programa je pomoć studentima trogodišnjih i petogodišnjih studija s malo ili bez radnog iskustva, kako bi polaganjem programa EUCIP poboljšali svoju startnu poziciju na tržištu rada. Obzirom da u Hrvatskoj trenutno nedostaje oko 9000 informatičkih stručnjaka uvođenje EUCIP-a u programe redovnog studiranja predstavljat će značajan doprinos u zadovoljenju rastućeg IT tržišta.

EUCIP (European Certification of Informatics Professionals) je međunarodno priznat sustav certificiranja profesionalnih informatičara čija je glavna karakteristika neovisnost o proizvođaču računalne i programske opreme. Ovaj certifikat ima vrlo značajnu ulogu u definiranju profila profesionalnih informatičara, a stjecanje znanja iz tih kolegija studentima omogućuje proširenje kompetencija i mogućnost pristupanja polaganju EUCIP CORE ispita u ovlaštenim ispitnim centrima.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.