Tehnički kiksevi TOP modela smartphonea koji su prilično razljutili korisnike

Fotografija članka: Tehnički kiksevi TOP modela smartphonea koji su prilično razljutili korisnike

Nekako nam  je postalo prihvatljivo da cjenovno jeftiniji modeli smartphonea imaju hrpu kompromisa i svojih mušica. Ali niti u svijetu TOP modela Samsunga, Applea, BlackBerryja, Nokije, Sonyja nije sve savršeno. Neki proizvodi, odnosno serije, imali su ozbiljne tehničke kikseve ili bolje reći  nedostatke. Podsjetimo se na neke.

Oglas

U zadnje vrijeme, jedan od novijih modela     Hidroizolacija nije bila dobro izvedena i  u  uređaje je ušla  voda. Što voda znači za elektroniku nepotrebno je  objašnjavati.  Nadalje,   prije  koji dan je da 30 %modela u Njemačkoj ima problema s baterijom.  Samo nakon sat  do dva korištenja ona se  potpuno isprazni. Iako svaka baterija ima životni ciklus  ipak   samo nakon  tri mjeseca korištenja to nije normalna pojava.   Samsung  je obećao da će zamijeniti bateriju besplatno,  ali nema sumnje da  ovaj događaj ima negativan utjecaj na brend.

Tehnički kiksevi TOP modela smartphonea koji su razljutili korisnike 01

Ustvari, u slučajevima ako proizvođač preuzima odgovornost i rješava problem, početne frustracije korisnika utihnu. Oni proizvođači koji prebacuju krivnju samo na korisnike, vjerojatno gube potrošače. Ali, Samsungovi primjeri s početka nisu prvi niti jedni. I drugi dobavljač TOP modela smartphonea imali su problema.

iPhone 4

Vratimo se u 2010 godinu. Appleov iPhone 4 je gubio antenski signal. U vrlo kratkom vremenu po dolaska na tržište, uočen je problem i internetski prostori su vrvjeli ljutnjom nezadovoljnih korisnika. U početku, Apple nije obraćaju pozornost, potom su krivnju prebacili na korisnike da nepravilno drže uređaj. Stupanj frustracija je tada još više porastao. U konačnici, Apple je priznao grešku i omogućio svakom korisniku iPhonea 4 koji je imao problem prijema signala besplatni cover kao rješenje problema. Ono što je najironičnije u priči je činjenica da iPhone 4, bez obzira na opisani incident, je postao najprodavaniji Appleov smartphone u povijesti. Globalna prodaja je premašila više od 100 milijuna primjeraka.

Tehnički kiksevi TOP modela smartphonea koji su razljutili korisnike - BlackBerry 9900

BlackBerry Bold  9900,   lansiran je 2011 godine. Slobodno možemo reći da je to zadnji top model plasiran na tržište od strane istoimene kompanije prije velikih promjena koje su  neposredno  uslijedile. Ali, model nije bio bez mana. Dio vlasnika, (navodno 1/3) 9900 modela ali i 9930, nisu mogli nakon punjenja baterije ili zaključavanja zaslona, probuditi uređaj. BlackBerry je ponudio rješenje kroz ažuriranje softvera. Koliko je to bilo zadovoljavajuće rješenje teško je utvrditi, ali problem je rezultirao gubitkom povjerenja korisnika u besprijekornu kvalitetu proizvoda.

Tehnički kiksevi TOP modela smartphonea koji su razljutili korisnike - Nokia N9
Nokia N8, posljednji od klasičnih Symbian serije modela kojeg su odlikovale vrhunske performanse fotoaparata (u to vrijeme), imao je nedostatke u performansama, čestom padu sustava što je skršilo cjelokupno iskustvo. Neki modeli ili bolje reći serije, sami od sebe su se gasili da bi nakon toga se teško ponovno uključili. Iz Nokije su tada izjavili da su to izolirani slučajevi, i to možemo prihvatiti, ali učestali pad sustava nije nešto prihvatljivo.

Sony

Za model smartphonea može se reći da je potpuno udovoljavao važećim standardima flagship smartphonea. Imao je inovativni industrijski dizajn, snažan procesor i 720p razlučivosti zaslon. Međutim, ovaj napredni zaslon je imao više ozbiljnih problema s kvalitetom. Jedan od problema bio je fenomen žutila na zaslonu što je utjecalo na ukupni doživljaj. Kompanija je priznala pogrešku i ponudila korisnicima besplatnu zamjenu ekrana.

U ovoj priči obuhvatili smo  neke modele i njihove tehničke probleme,  ali  ima ih još.  Samo se  nadamo  da nećete baš svi  vi  biti pehista koji ste pročitali članak,   i  kupiti neki    skupi uređaj koji je pobjegao  kontroli kvalitete tijekom proizvodnje.

Tehnički kiksevi TOP modela smartphonea koji su razljutili korisnike 06

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.