Tegra 5 i Tegra 6 Nvidia procesorske platforme stižu 2014. i 2015.?

Fotografija članka: Tegra 5 i Tegra 6 Nvidia procesorske platforme stižu 2014. i 2015.?

Iako su se tek stidljivo počeli pojavljivati uređaji s Tegra 4 platformom (neke smo testirali), Nvidia je već najavila izlazak platformi Tegra 5 (Logan) i Tegra 6 (Parker).

Oglas

Usporedbe radi, podsjetit ćemo vas kako Apple iPhone 5S radi na 64-bitnom procesoru, što je u neku ruku otvorilo prostor razvoju novih procesora proizvođača Mediatek ili Allwinner. Nove platforme, Tegra 5 i Tegra 6, donose neke zanimljive podatke.

Primjerice Nvidia Tegra 6, kodno nazvana Parker, imat će 64-bitnu ARM arhitekturu procesora s Kepler grafičkom jezgrom , slično kao i Tegra 5 koja je kodno nazvana Logan. Naravno, očekujemo kako će Tegra 5 već iduće godine polako početi “ulaziti” u mobilne uređaje, u prvom redu tablete.

Tegra 6 bi navodno trebala biti toliko moćna da će dostojno konkurirati poznatim gamerskim rivalima kao što su Sonyjeva PS3 i Microsoftova Xbox 360 igraća konzola. Tegra 5 će imati Cortex A15 procesor, bit će proizvedena u 20-nanometarskoj tehnologiji, te bi trebala imati i manju potrošnju.

Naravno, mi čekamo izlazak prvih uređaja s Tegrom 5, i dalje…

Tegra 5 roadmap

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.