Teenage Text = Teenage Sex, studija dokazala sexting

Fotografija članka: Teenage Text = Teenage Sex, studija dokazala sexting

Tinejdžeri koji više šalju tekstualne (SMS) poruke vjerojatno će biti seksualno aktivniji, sviđalo se to vama (roditeljima) ili ne.

Oglas

Studiju na tu temu napravio je Pediatrics, službeni časopis američke akademije pedijatara, u kojoj su dokazali korelaciju odnosno direktnu vezu između intenzivnog slanja tekstualnih poruka i seksa među tinejdžerima. No, to je samo vrh ledenog brijega, jer se na ovu temu pojavio i novi trend – sexting.

Pojam “sexting” je nastao od riječi “sex” i “texting”, a označava slanje seksualnih poruka s eksplicitnim sadržajem putem mobilnih telefona (smartfona). U kolovozu 2012. godine riječ “sexting” je uvrštena i u rječnik kao novi pojam.

Vratimo se mi na studiju analizu Pediatricsa koja je otkrila kako oni koji šalju više od 100 SMS poruka dnevno imaju osjetno veću vjerojatnost da će prakticirati seks u odnosu na one koji šalju osjetno manje SMS poruka. Nadalje, 20% tinejdžera koji su sudjelovali u studiji priznali su kako su primii barem jednu SMS poruku s eksplicitnim seksualnim sadržajem. Ipak, samo 5% ispitanih tinejdžera priznalo je kako je poslalo poruku eksplicitnog sadržaja. Studija je pokazala da iako tinejdžeri šalju ili primaju poruku, vjerojatnost za seksualnu aktivnost se osjetno povećava.

Prema podacima koji su dobiveni iz jedne srednje škole u Los Angelesu, kod onih koji primaju sexting poruke povećana je seksualna aktivnost čak 6 puta, a kod onih koji šalju 4 puta. Isto istraživanje pokazuje kako su dječaci puno aktivniji u sextingu (slanju) nego djevojčice. No, sve te podatke svakako treba uzeti s rezervom.

Što vi mislite o tome? Vjerojatno vam se po glavi vozaju brojna pitanja, no morate znati još jednu stvar – sexting među maloljetnicima se smatra dječjom pornografijom i strogo je kažnjivo po zakonu.

Teenage Text = Teenage Sex, studija dokazala i sexting

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.