Teclast X80H je trio-boot tablet – Windows 8.1, Android 4.4 i Ubuntu Lite

Fotografija članka: Teclast X80H je trio-boot tablet – Windows 8.1, Android 4.4 i Ubuntu Lite

Teclast je poznata kineska kompanija koja proizvodi vrlo jeftine i pouzdane tablete. Jedan od zanimljivijih koji su predstavili je i novi Teclast X80H koji je standardno dual-boot, ali može biti i trio-boot.

Oglas

Drugim riječima, na ovaj se tablet mogu “ugurati” tri operativna sustava. Standardno se radi o Microsoftovom Windows 8.1 i Googleovom Android 4.4 operativnom sustavu, no u kombinaciji se pojavio i Ubuntu Lite, na kojem također Teclast X80H funkcionira odlično. Android i Ubuntu imaju svoj korijen u Linuxu, tako da nam je to i logično.

Inače, što se hardvera tiče, Teclast X80H radi na popularnom Intel Atom “Bay Trail-T” procesoru na 1,33 GHz, uz 2 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Ono što ovdje naše stručno oko primjećuje kako bi ova količina interne memorije možda mogla biti i nedostatna. Podsjetit ćemo vas samo kako smo nedavno i među prvima u regiji (ako ne i prvi) testirali jedan dual-boot tablet – odlični , i čini nam se kako bi lakše disao s 64 GB. Ali ok, stvar se može riješiti preko microSD memorijskog proširenja.

Inale, ekran je 8 inčni IPS i HD rezolucije. Podržava Wi-Fi, Bluetooth, te se na njega mogu spojiti tipkovnica i miš, tako da se pretvara u pravi radni stroj. Dodajmo na kraju kako se Teclast X80H tablet prodaje za manje od 100$, što je vrlo popularna cijena.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.