Teclast H30 recenzija – precizna pametna narukvica male cijene

Pokreni i gledaj YouTube video zapis
Fotografija članka: Teclast H30 recenzija – precizna pametna narukvica male cijene

Iako je tržište preplavljeno raznim pametnim narukvicama, ne rade sve dobro. Ako želite preciznu i kvalitetnu narukvicu koja će svakodnevno pratiti vaše aktivnosti, vaš bi izbor lako moga pasti na Teclast H30.

Oglas

Poznati kineski proizvođač tablet odličnih tablet uređaja s odličnim odnosom uloženog i dobivenog, od kojih smo neke i sami , bacili su se na novo tržište. Čega god se uhvate naprave prilično dobro, tako da smo očekivali kako ćemo ih moći pohvaliti i za njihovu novu pametnu narukvicu.

Ova je nosiva tehnologija sve popularnija u prvom redu među mlađom populacijom, a koji žele pratiti svoje zdravstveno stanje i na ovaj način, pomoću pametne narukvice. Teclast H30 je svojevrsni nastavak njihove H10 narukvice koja je imala nešto drugačiji senzor za čitanje otkucaja srca te dizajn što je možda najveća razlika u ovoj cijeloj priči. Ipak, novo je novo :)

Iz onoga što smo uspjeli isprobati, zaključili smo kako je ova narukvica vrlo ozbiljna konkurencija modelima (koju smo testirali) i pametnim narukvicama, a koje se već neko vrijeme nalaze na tržištu. Prva nam je dobro poznata, druga je nešto manje poznata na našem tržištu, ali je također vrlo zanimljiva.

Našu smo Teclast H30 narukvicu nabavili na vrlo popularnom , gdje i inače često kupujemo te nam je on jedan od vrlo čestih destinacija za shopping. Idemo se poigrati s našom narukvicom, otkrit ćemo vam sve zanimljivosti koje bi trebali znati prije kupovine. Naravno, ne trebamo spominjati kako je cijena vrlo povoljna.

Što je u kutiji?

U kutiji smo pronašli sve ono što bi trebali i imati – sama narukvica koja se sastoji iz dva dijela, te kratke upute za rad, one su vam potrebne jer se na njima nalazi barkod s lokacijom aplikacije koju ćete skinuti i koristiti u paru s narukvicom. No, imamo i direktni link na aplikaciju, tako da smo vam i to riješili.

Ono što ne vidimo u kutiji je USB kabel za punjenje koji vam u principu i ne treba jer možete za punjenje koristiti i kabel od vašeg pametnog telefona. Ako i izgubite upute, na kutiji vam se također nalazi barkod gdje možete skinuti aplikaciju, i na to su mislili. Inače, kutija je mala, crna, od nekog finog materijala.

Dizajn

Kao što smo ranije spomenuli, Teclast H30 pametna narukvica se sastoji od dva dijela – same narukvice (koja ide oko ruke) od silikonskog materijala i koja bi trebala biti dovoljno duga za postavljanje na normalnu mušku. Ako ste malo “jači” ići će nešto teže, ali materijal je rastezljiv tako da ne bi trebalo biti problema. Isto tako, prilično je ugodan za nošenje tako da vjerujemo kako ćete vrlo brzo zaboraviti da uopće i imate narukvicu. Narukvicu ćete zakvačiti pomoću metalne kopče.

Drugi dio ove pametne narukvice je onaj važniji, a to je sama “glava” gdje se nalazi ekran i svi senzori. Kada već spominjemo ekran, radi se o OLED ekranu veličine 0,86 inča (2,18 centimetara), te je rezolucije 96 x 32 točke, što je dovoljno da vam prikaže osnovne funkcije s kojima raspolaže. Ekran je ugodne plave boje, a s desne se strane se nalazi i jedna kapacitivna tipka (kružić) s kojom možete pregledavati predefinirane načine mjerenja, no puno toga više je u aplikaciji.

Desno ispod kapacitivne tipke nalazi se microUSB ulaz preko kojeg punite bateriju, dok se s donje strane nalazi senzor za otkucaje srca, koji radi samostalno odnosno možete ga aktivirati i preko aplikacije. Inače, cijela je narukvica crne boje, vodootporna je i otporna na prašinu, tako da se ne morate brinuti hoćete li s njom skočiti u bazen, kažu kako ima doživotnu garanciju. Isto tako, ne smeta joj niti užareno sunce, kao niti znojenje, sve će podnijeti.

Ono što svakako moramo reći je slijedeće – narukvicu možete koristiti samostalno i bez aplikacije, ona će mjeriti i računati korake, potrošnju kalorija, mjeriti otkucaje srca i slično, no svakako preporučujemo download aplikacije, reći ćemo vam i zašto.

Aplikacija

Ukratko ćemo vam opisati postupak kako smo je povezali i sinkronizirali, vrlo je jednostavno. Teclast H30 narukvica je stalno u Bluetooth modu – kada nije spojena prikazana je ikona za povezivanje, a kada se spoji dobit će “Bluetooth logo”. Prvo trebate skinuti aplikaciju, to možete na dva načina – ili ćete skenirati bar kod koji se nalazi na kutiji, ili ćete se povezati na ovaj link na . Aplikacija je na kineskom i na engleskom jeziku. Inače je narukvica kompatibilna s Androidom 4.4 KitKat ili novijim odnosno iOS 7.0 ili novijim. Ne podržava Windows Phone.

Prvo smo skinuli aplikaciju i pokrenuli je na našem smartfonu. Sama aplikacija će vas tražiti da se logirate, no to ne morate napraviti jer je taj dio vezan za njihov cloud – ako npr. želite svoje podatke čuvati u cloudu i kasnije ih preuzimati. Samo preskočite prvi ekran (Over Login” i idite na postavne (Setting). Tamo ćete napraviti povezivanje – odradili smo Bluetooth povezivanje (podržava v4.0) i sve je uspješno napravljeno (Binding Equipment).

U donjem dijelu postavki (Advanced Options) vam je prikazano koja je inačica firmwarea aplikacije i narukvice, pa ako je zastario preporučujemo ga nadograditi, jer su vjerojatno popravljene neke stvari oko povezivanja i točnijeg mjerenja. Firmware naše aplikacije je bio V1.7.1, a narukvice V1.2.2 i sve je dobro radilo. Ono što ćete primijetiti kod prvog povezivanja je i kako je narukvica preuzela i pravi datum i vrijeme, a što ne možete podesiti ručno na samoj narukvici, za to treba aplikacija. Zgodno je što možete u aplikaciji vidjeti i stanje baterije na narukvici (gornji lijevi ugao).

Navodno se mogu koristiti i vrlo slične aplikacije na Google Playu, mi smo se igrali s ovom originalnom.

Rad pametne narukvice

Nakon što ste sve korektno podesili, praktički ne morate više ništa raditi, samo pratite podatke kako se gomilaju u aplikaciji, a ona će vam pokazati i korisne grafikone, prosječne vrijednosti i druge statističke podatke. Naravno, možete si zadati ciljeve koje želite postići, npr. koliko ćete napraviti koraka dnevno, podsjetnik za predugo sjedenje i slično, sve to podešavate u aplikaciji.

Naravno, reagira i na telefonske pozive i SMS poruke, a može primiti i notifikacije aplikacija kao što su Facebook ili WhatsApp, a možete njom okidati i fotke na kameri smartfona. Narukvica prati i kvalitetu odnosno količinu vašeg spavanja, sve to možete pratiti na prvom ekranu aplikacije, odnosno u dnu imate posebne tabove za pojedinu aktivnost. Vjerujemo kako ćete se vrlo brzo snaći u aplikaciji i naučiti gdje se što nalazi. Ovisno o vašim aktivnostima pojedine parametre možete podešavati kako bi dobili što točnije podatke.

S obzirom da je ugrađena hrpa senzora u narukvicu. Ekran je ugašen, no zgodno nam je kada samo podignete ruku ekran se pali i pokazuje vam točno vrijeme. Simpa :) Popis svih funkcija s kojima raspolaže narukvica možete vidjeti na slici niže.

Baterija

U narukvicu je ugrađena litij-polimerska baterija od 55 mAh, a koja će u nekom prosječnom radu potrajati 30 dana prema proizvođačkoj deklaraciji. Mi smo ispočetka zaista puno čačkali po njoj i podešavali rad, tako da nam je trajala osjetno manje. No čini nam se kako bi po principu “fire & forget” mogla trajati 4 tjedna, možda i više.

Preporuka proizvođača je da je punite preko USB ulaza na vašem stolnom ili prijenosnom računalu. Naime, može se dogoditi da se neće puniti preko power bank baterija ili nekih punjača, kažu zbog nepoznatog razloga. Mi smo probali puniti s našim 5V/2A punjačem i radilo je korektno, ali punjenje nije ništa brže, tako da smo je punili otprilike 50-ak minuta. Ali sve je išlo ok.

Zaključak

Svidjela nam se nova Teclast H30 pametna narukvica, u prvom redu zato jer je vrlo diskretna, a također i zato jer je možete vrlo lako podesiti. Pamtit ćemo je po vrlo jednostavnom dizajnu, kvalitetnom OLED ekranu, čitaču otkucaja srca i vrlo izdržljivoj bateriji koja zaista traje dugo, nama je potrajala nešto malo manje od mjesec dana što je izvrsno.

Ono što bismo voljeli je da je u prodaji u još nekoj boji osim crne. Isto tako, i aplikacija je možda malo konfuzna dok se ne naviknete na nju. Srećom, sama narukvica može raditi vrlo korektno i samostalno, bez aplikacije, sve najvažnije funkcije su ugrađene u nju.

I još jedna stvar po kojoj ćemo pamtiti Teclast H30 pametnu narukvicu je njena cijena. Mi smo naš primjerak nabavili na po simpatičnoj cijeni od 23,69$ (dok smo ovo pisali). Na stranicama ćete pronaći i sve dodatne detalje oko kupovine.

Ako ste poželjeli imati jeftinu i vrlo preciznu pametnu narukvicu, a ne potrošiti puno novca, čini nam se kako Teclast H30 ima adute u džepu s kojima može pobijediti. Ako nas pitate, slobodno je možemo preporučiti… :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Teclast H30 pametna narukvica – ključne značajke

– OS: rtOS
– EKRAN: OLED, 0,86 inča (2,18 centimetara), 96 x 32 točke, kapacitivna tipka
– PROCESOR: DA14580
– POVEZIVOST: Bluetooth 4.0
– BATERIJA: litij-polimerska 55 mAh, rad oko 30 dana
– DIMENZIJE: 44 x 16 x 12 milimetara (glava sa senzorima), 226 x 14 milimetara (silikonska narukvica)
– TEŽINA: 17,3 grama
– MATERIJAL NARUKVICE: silikon
– VODOOTPORNOST: da
– FUNKCIJE: čitač otkucaja srca, mjerenje koraka (pedometer), potrošnja kalorija, mjerenje sjedenja i spavanja, preuzimanje poziva, poruka, tihi alarm, anti-lost,…
– KOMPATIBILNOST: Android 4.4 KitKat ili noviji, iOS 7.0 ili noviji

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.