Tajvanski Foxconn kupio japanski Sharp za 6,2 milijarde dolara

Fotografija članka: Tajvanski Foxconn kupio japanski Sharp za 6,2 milijarde dolara

Nakon vrlo intenzivnog pregovaranja dogovor je postignut – Sharp je prihvatio ponudu Foxconna koji će ih akvizirati za 700 milijardi jena, što je oko 6,2 milijarde američkih dolara.

Oglas

Ova je financijska transakcija i kako kažu, korporacijsko restrukturiranje, zaključeno prošlog tjedna pod spomenutim uvjetima. Japansku je kompaniju preuzeo tajvanski Hon Hai Precision Industry, a koji nam je poznatiji kao Foxconn, proizvođač procesora za mobilne uređaje.

O tome smo već prije nešto više od mjesec dana, no tada je ponuda iznosila 600 milijardi japanskih jena, odnosno 51, milijarde američkih dolara. Očito je kako su Japanci uspjeli izvući veći iznos za restrukturiranje.

Samo ćemo vas podsjetiti kako je Sharp do sada dobivao financijske injekcije od Innovation Network Corp-a, kao i same japanske Vlade, no čini se kako je taj financijski izvor presušio, zbog toga je ova odluka kompanije bila vrlo teška. Nije potpuno presušio, no ponuda je bila daleko manja – 300 milijardi jena u “kešu” i 200 milijardi u kreditima.

Foxconn, kompanija koja inače proizvodi i iPhone uređaje, trebala bi im pomoći u restrukturiranju. Detalji transakcije bit će objavljeni uskoro.

Foto:
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.